Ονειρο θερινής νυκτός: Μπουκάρει κάποιος στο Κοινοβούλιο και φωνάζει: «Κάτω τα κινητά, τα sudoku, τα σταυρόλεξα, οι πραλίνες φουντουκιού και οι τάρτες, οι σβάστικες, τα σκονάκια και τα κόκκινα βιβλιαράκια του Μάο. Βγάλτε μια κόλλα χαρτί. Εχετε μισή ώρα καιρό να απαντήσετε –και οι 300– στο ερώτημα: Τι είναι το BRRD; α) εντομοκτόνο, β) αντιπαρασιτικό για γάτες, γ) ευρωπαϊκή Οδηγία, η οποία προβλέπει τη στήριξη και εξυγίανση των τραπεζών μέσω της διαδικασίας εκκαθάρισης και πρέπει να ισχύσει το αργότερο μέχρι την 1.1.2016; Βγάλτε τα μολύβια και γράψτε!». Αν το όνειρο αυτό γινόταν πραγματικότητα, να δω ποιος θα απαντούσε τι.
Μετεξεταστέοι θα έμεναν και ο Σεπτέμβρης δεν είναι μακριά. Καιρός ν' αφήσουμε τις εκλογές και να πιάσουμε τις εξετάσεις, μου φαίνεται.
Δεν μας φτάνει το τι ζούμε τη μέρα, έχουμε και αυτά τα καλοκαιρινά όνειρα, που δεν έχουν τον θεό τους. Αλλος τα βλέπει, άλλος τα εξηγεί, άλλος τα λούζεται. Κάτι ο ήλιος, κάτι οι εταίροι/δανειστές/ο χάρος βγήκε παγανιά, κάτι τα δημοψηφίσματα, κάτι οι διακοπές που ακύρωσες, έρχεται ο εγκέφαλος και αυτοκαυτηριάζεται. Επιβάλλει μνημόνιο στον εαυτό του, βραχυκυκλώνει, πυρακτώνεται και αυτοαναιρείται.
Τουτέστιν, δεν ξέρει η αριστερά σου τι ποιεί η «άλλη» αριστερά σου. Και τότε, είτε ροβολάς τις ρούγες, φορώντας «εξαγωνομετρικό κεφάλι ποιητή» (α ρε αθάνατε Σαχτούρη) ή σκέφτεσαι αυτό που είπε ο άλλος άθεος, ο Ντόκινς, καλή του ώρα σε όποια ρούγα κι αν βρίσκεται, όταν τον ρώτησαν αν αυτή είναι η ζωή που έχουμε και τέλος ή έχει κι άλλο. «Πού να ξέρω;» είπε ο σοφός επιστήμων. «Αυτό που ξέρω είναι πως θα πεθάνουμε κάποια στιγμή και αυτό μας κάνει να είμαστε τυχεροί. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα πεθάνουν ποτέ, καθώς δεν θα γεννηθούν ποτέ.
Οι “πιθανοί” αυτοί άνθρωποι είναι περισσότεροι από τους κόκκους της άμμου στη Σαχάρα. Και σίγουρα, σε αυτά τα “αγέννητα φαντάσματα” περιλαμβάνονται ποιητές σπουδαιότεροι από τον Κιτς και επιστήμονες μεγαλύτεροι από τον Νεύτωνα»... Αυτά ακούς, απεκδύεσαι τα «κινούμενα φαντάσματα» της καθημερινότητάς σου και ελπίζεις στα «αγέννητα». Και ησυχάζεις.
Σωστή απάντηση: το (γ). Αλλά και το (β), ως «ορθό» γίνεται δεκτό, λόγω περιεχομένου.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας