Αγαπητέ κ. Μητσοτάκη, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, χήρα Μπακογιάννη και σύζυγο Ισιδώρου Κούβελου, κ. Κώστα Μπακογιάννη.
Απευθύνομαι σε εσάς ως ηγήτορες της χώρας που ζω και πολίτης του ευρύτερου τομέα της πόλης όπου ζω.
Σήμερα το πρωί διάβασα την επιστολή του Διονύση Τεμπονέρα, γιου του λησμονημένου Νίκου Τεμπονέρα που έθεσε το κρανίο του στη διάθεσή των εχθρών της δημοκρατίας.
Κυρία και κύριοι, το τελευταίο χρονικό διάστημα νιώθω πως ζω σε ένα κράτος που το έχει καταλάβει η παράνοια. Δεν αναφέρομαι στην πανδημία και όλα αυτά που έχει επιφέρει, δεν αναφέρομαι στις ιδιωτικές κλινικές που πλουτίζουν καθώς οι συνάνθρωποι μου φοβούνται να επισκεφτούν τα δημόσια νοσοκομεία λόγω covid ούτε καν στην υπόθεση του κ. Λιγνάδη που τόσο πολύ έχει απασχολήσει τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη.
Αναφέρομαι στην υπόθεση του καταδικασμένου εχθρού της δημοκρατίας Δημήτρη Κουφοντίνα. Σε μια χώρα που δεν εκδικήθηκε τους ταγματασφαλίτες και τους δωσίλογους της κατοχής, τους βιαστές της δημοκρατίας χουντικούς και τους βασανιστές του ΕΑΤ ΕΣΑ και των υπολοίπων χώρων βασανισμού των δημοκρατών. Σε μια χώρα που ένας από τους τελευταίους ήρωες, υπερβασανισμένος από τη χούντα συνάνθρωπός μας, Αλέκος Παναγούλης, ανέφερε και αυτός το γνωστό σε όλους περί μη εκδίκησης της δημοκρατίας.
Με αναγκάζετε λοιπόν να ντρέπομαι που ζω σ’ αυτή τη χώρα που για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες εκδικείται καταδικασμένο κρατούμενο. Είστε σίγουροι ότι με τον εκδικητικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε τον Δημήτρη Κουφοντίνα δεν παράγετε εν γνώσει σας νέους τρομοκράτες; Εκτός και αν το επιθυμείτε μιας και με τις πλήρως καταδικαστέες ενέργειές τους αποσπούν την προσοχή του κόσμου από τα μεγάλα του προβλήματα.
Σας τα γράφει αυτά ένας άνθρωπος που δεν δηλώνει και δεν είναι ούτε αριστερός ούτε δεξιός ούτε κεντρώος, αλλά συντάσσεται κάθε φορά με το δίκιο από όπου κι αν προέρχεται. Κατάγομαι από τη Ζάκυνθο και κάθε φορά που κατεβαίνω από το καράβι, στον δρόμο για το σπίτι μου, περνάω υποχρεωτικά από την οδό Τεμπονέρα, άρα μου είναι δύσκολο να ξεχάσω το τι έχει συμβεί στην πατρίδα μου τα τελευταία πάρα πολλά χρόνια.
Οσον αφορά το ήθος και την ιδεολογική διαφορά, σας παραπέμπω στην επιστολή του Διονύση Τεμπονέρα θέτοντας κι εγώ το κρανίο μου στη διάθεσή των εχθρών της δημοκρατίας.
Μετά τιμής
(ερασιτέχνης άνθρωπος)
ΥΓ: Επειδή είμαι ηλεκτρονικά αμαθής χρησιμοποιώ την κόρη μου ως ταχυδρόμο. Ελπίζω να μην ασχοληθεί κανείς μαζί της.
Η επιστολή δημοσιεύτηκε στο φύλλο της «Εφ.Συν.» τη Δευτέρα 08/03/2021.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας