Αν εμφανιστεί κάποιο δημόσιο πρόσωπο και ανακοινώσει πως επίκειται συνάντηση σημαντικών φορέων για τον καταρτισμό π.χ. πενταετούς πλάνου για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όλοι θα κοιταχτούν μεταξύ τους και θα σπεύσουν είτε να χασκογελάσουν, είτε να δουν αν βρισκόμαστε στην πρώτη ημέρα του Απρίλη.
H Lady Hope παρακολουθεί διάφορα μέτωπα στον ελληνικό αθλητισμό και βλέπει πως αυτό που ορίζει την τροπή των πραγμάτων είναι ο συσχετισμός δύναμης. Aφού πρώτα έχει διασφαλιστεί το υλικό του πράγματος...
Τα προσχήματα όταν κρατιούνται, απλά λειτουργούν ως «γέφυρες» για το ήπιο πέρασμα στο επόμενο στάδιο αντιπαράθεσης. Τα προβλήματα είναι πολλά και όλοι τα αναγνωρίζουν. Όμως, ο καθένας προσπαθεί να αποποιηθεί τις δικές του ευθύνες και πασχίζει η όποια λύση να κινείται στο πλαίσιο της αύξησης των δικών του ωφελημάτων. Οραματισμοί, κοινές απόπειρες, συνεργατικές κουλτούρες, και απόκτηση συνοχής, δεν μπορούν να υπάρξουν. Και όταν εμφανίζονται, αντέχουν λίγο... Αυτό σε μάκρος χρόνου αποβαίνει εις βάρος όλων. Γιατί μπορεί κάποιος να αυξάνει το δικό του μερίδιο σε μία πίτα, αλλά αν αυτή είναι μικρότερη στο μέλλον, στην ουσία μιλάμε για μείωση του μεριδίου του.
Στην Ελλάδα, επομένως και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, υπάρχουν τρεις βασικές κατηγορίες ανθρώπων όσον αφορά σε αυτούς που καταπιάνονται με την επίλυση προβλημάτων. Οι «πρακτικοί», που συνήθως (επιχειρούν να) δίνουν λύσεις την τελευταία στιγμή με γνώμονα την κάλυψη των πιο άμεσων αναγκών. Αυτοί έχουν μία βασική μεθοδολογία που πέτυχε στο παρελθόν και ποντάρουν συνέχεια σε αυτήν. Από την άλλη υπάρχουν και οι τεχνοκράτες, που ενώ έχουν θεωρητική κατάρτιση, προσανατολισμό και σχετική γνώση επιλέγουν συγκεκριμένους «τυφλοσούρτες» που εστιάζουν σε αριθμούς, παραγνωρίζοντας πλήρως (και δυστυχώς...) άλλες βασικότατες παραμέτρους. Και υπάρχουν και οι θεωρητικοί, που δεν είναι σε θέση να μετατρέψουν σε έμπρακτες λύσεις τον όγκο της συσσωρευμένης γνώσης που διαθέτουν μέσα τους. Αλλά, ούτε και τις εξειδικευμένες επινοήσεις που παράγουν οι πιο έξυπνοι από αυτούς.
Σε «θεωρητικό (sic) επίπεδο» χρειάζεται η συνεργασία και των τριών κατηγοριών ανθρώπων. Ο θεωρητικός μπορεί με τη γνώση που κατέχει να ενημερώσει με ουσιαστικό τρόπο τους άλλους για πράγματα που τους διαφεύγουν, ενώ ο πρακτικιστής μπορεί να βάλει τη φαιά ουσία του τεχνοκράτη σε πιο πολύπλευρες βάσεις. Θα πει κάποιος πως και αυτά εδώ είναι θεωρίες. Όχι ακριβώς... Είναι πρακτική θεωρία, είναι η θεωρία που βγαίνει από την πρακτική που παρακολουθούμε εδώ και δεκαετίες... Η Lady Hope ξέρει πως το δύσκολο δεν είναι να σκεφτούμε τι χρειάζεται. Αυτό πάνω κάτω μπορούν να το βρουν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Το θέμα είναι να μην έχουμε ως βασική προτεραιότητα το συσχετισμό δύναμης, ή τέλος πάντων αυτός ας έπεται του γενικότερου συνολικού ανεβάσματος επιπέδου...
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας