Σταθερό προβάδισμα άνω των 3 μονάδων φαίνεται πως έχει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Στην τελευταία, που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, και στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε» η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται με 3,6%, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 28,5% έναντι 24,9% της ΝΔ.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 5,8% και ακολουθούν το ΚΚΕ και «Το Ποτάμι» με 5,6%, το ΠΑΣΟΚ με 4,8% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%.
Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένουν ο ΛΑΟΣ που συγκεντρώνει 1,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 1,4% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,2%.
Τέλος, «άλλο κόμμα» απάντησε το 5,5% των ερωτηθέντων, «άκυρο/λευκό» το 4,4%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 7,8% όλων όσοι έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας