Το άσπρο-μαύρο εξακολουθεί να κάνει από βήματος της Βουλής -και όχι μόνο σε τηλεοπτικά κανάλια, σούπερ μάρκετ και λαϊκές- ο Αδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να διαφυλάξει ό,τι απέμεινε από το «γόητρο» της κυβέρνησης μετά τις διαρκείς αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.
Αυτό έπραξε και στη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης που είχε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με αφορμή τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην οικονομία και βέβαια την επικαιρότητα. Ωρυόμενος ο υπουργός Ανάπτυξης, αφού για άλλη μία φορά κατηγόρησε την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για λάσπη, συκοφαντίες και συνωμοσίες, επανέλαβε πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη που να συνδέει τον πρωθυπουργό με τις υποκλοπές, ενώ σε συνέχεια των δηλώσεων Θεοδωρικάκου ισχυρίστηκε και ο ίδιος πως «στήνεται Novartis νο2». Ενώ ταυτόχρονα παρουσίασε εκ νέου ειδυλλιακή εικόνα της κατάστασης στη χώρα, πανηγυρίζοντας για το «καλάθι του νοικοκυριού» και για τα «ρεκόρ όλων των εποχών» που κατά την κρίση του σημειώνονται στον χώρο των επενδύσεων, των εξαγωγών και των τουριστικών εισπράξεων. «Εχετε τοποθετήσει επί τούτου απέναντί σας, στην κυβέρνηση, παραμορφωτικό καθρέφτη και αυτοθαυμάζεστε...» ήταν το σχόλιο που ακολούθησε από τη γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη.
Είχε προηγηθεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο οποίος μίλησε για έλλειμμα δημοκρατίας επιρρίπτοντας ακέραιη την ευθύνη στo Mαξίμου. «Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει το ταχύτερο δυνατό για το καλό της χώρας» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Δημοκρατία δεν είναι να παρακολουθούνται πολιτικοί αρχηγοί και πολιτικοί αντίπαλοι, να στήνονται επιτροπές για να καλυφθεί η πραγματικότητα, να έχεις έναν πρωθυπουργό που να λέει «όλα στο φως» και ο ίδιος να μη λέει τίποτα» πρόσθεσε. «Το πρόβλημα με τις παρακολουθήσεις είναι πρωτίστως πρόβλημα δημοκρατίας και διαφάνειας αλλά και οικονομικής διακυβέρνησης της χώρας, πώς πρέπει να ξοδευτεί το δημόσιο χρήμα» συνέχισε ο ίδιος. «Κι εδώ υπάρχει η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτούς που έχουν την πεποίθηση του δημοσίου συμφέροντος και αυτούς που θεωρούν ότι έχουν ανθρώπους να τους στηρίζουν με τα κανάλια τους, τις επιχειρήσεις τους και άρα πρέπει να υποστηριχθούν. Αλλά όπως φαίνεται δεν μπορείτε να τους υποστηρίξετε όλους και δημιουργούνται μικροπροβληματάκια...».
Η συγκεκριμένη αναφορά του κ. Τσακαλώτου έδωσε την αφορμή στον υπουργό Ανάπτυξης να συνδέσει την τοποθέτησή του με τις πρόσφατες δηλώσεις της Θεανώς Φωτίου και την ομάδα των «53», υποστηρίζοντας πως «γκρόσο μόντο» εξέφρασαν την ίδια άποψη περί επιχειρηματικών συμφερόντων. Στη συνέχεια κατηγόρησε τoν ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πως καλλιεργεί το κλίμα τοξικότητας, αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα του «Documentο» μιλώντας για «καφενείο» και επέμεινε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις για το θέμα των παρακολουθήσεων, όπως δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία και για τη Novartis.
«Αμ πώς να υπάρχουν αποδείξεις...» απάντησε από την πλευρά της η Ευαγγελία Λιακούλη, υπογραμμίζοντας ότι ως μέλος της Εξεταστικής για τις υποκλοπές και της Προανακριτικής για τη Novartis γνωρίζει πολύ καλά «πώς λειτουργεί το παρακράτος».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας