Έπειτα από ένα παιχνίδι σκόπιμων καθυστερήσεων της «γαλάζιας» πλειοψηφίας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για το σκάνδαλο των υποκλοπών τέθηκε αίτημα από τη μειοψηφία να αποσταλεί ερώτημα στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας με σκοπό να ξεκαθαριστεί το ενδεχόμενο να ήταν υπό καθεστώς παρακολούθησης από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κι άλλα πολιτικά πρόσωπα.
Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα απορρίφθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής, Θανάση Μπούρα και το «όλα στο φως» του πρωθυπουργού πήγε και πάλι περίπατο.
Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία της Ν.Δ. απέρριψε χωρίς αιτιολόγηση το αίτημα να ελεγχθούν τα κινητά τηλέφωνα βουλευτών, ευρωβουλευτών και δημοσιογράφων.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούσαν να αποσταλεί ερώτημα στην ΑΔΑΕ και στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας.
Η συνεδρίαση (έχει χαρακτηριστεί εκ νέου απόρρητη) πραγματοποιείται ύστερα από πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης, καθώς ο Κανονισμός της Βουλής δίνει τη δυνατότητα στα 2/5 των μελών της Επιτροπής Θεσμών να καλούν πρόσωπα που επιθυμούν. Τη συνεδρίαση είχαν ζητήσει ήδη πριν τα μέσα Σεπτέμβρη τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ), ωστόσο η Ν.Δ., επικαλούμενη τυπικούς λόγους, την καθυστέρησε για πάνω από έναν μήνα.
Έχουν κληθεί να παραστούν: ο νυν διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, η εισαγγελέας που εποπτεύει την ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, και ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρήστος Ράμμος. Επίσης έχουν κληθεί ο Αναστάσιος Σύρμαλης, υποδιευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριών και Προστασίας Δεδομένων OTE Globe, ο Πέτρος Κρόγκος, διευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριών της Wind, η Μαρία Σκάγκου, αντιπρόεδρος του Δ.Σ., νομική σύμβουλος και διευθύντρια Εταιρικής Ασφάλειας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Vodafone, ο Γεώργιος Διαμαντόπουλος, διευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριών και Αποτροπής Τηλεπικοινωνιακής Απάτης Ομίλου ΟΤΕ, ο Ευάγγελος Λεμονιάς, υποδιευθυντής Systems Security & Cyber -Resilience Ομίλου ΟΤΕ, ο Κωνσταντίνος Μέγας, executive director Επιχειρησιακής Ασφάλειας και Συνέχειας Ομίλου ΟΤΕ. Στη συνεδρίαση θα παρίσταται ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας