Αθήνα, 16°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
17.4° 14.6°
1 BF
80%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.3° 14.6°
3 BF
83%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.7° 15.0°
3 BF
79%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
12°C
11.9° 11.9°
0 BF
87%
Βέροια
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
2 BF
80%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.6° 15.6°
1 BF
87%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
15.2° 13.8°
2 BF
99%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.0° 14.9°
1 BF
74%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.0° 16.0°
1 BF
75%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
16°C
16.2° 16.2°
1 BF
78%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
16°C
16.4° 16.4°
2 BF
51%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
17°C
18.4° 17.2°
0 BF
75%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
77%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
15.0° 13.8°
2 BF
76%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
14°C
14.3° 14.3°
2 BF
82%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.8° 15.8°
2 BF
84%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.3° 11.3°
1 BF
94%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
Οι απολυμένοι του αρχαιολογικού τομέα, αλλά και οι εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό του Μετρό Θεσσαλονίκης δηλώνουν αποφασισμένοι να δώσουν τέλος στον εις βάρος τους εμπαιγμό | ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟΥ)

«Αναξιόπιστος» υπουργός σε «αμαρτωλό τρίγωνο»

Μια βδομάδα προθεσμία στον «αναξιόπιστο» υπουργό. Κοινά αποδεκτή λύση για επανεκκίνηση των εργασιών του Μετρό Θεσσαλονίκης ζητούν μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα καταφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης οι απολυμένοι του αρχαιολογικού τομέα, αλλά και οι εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό, δήλωσαν αποφασισμένοι να δώσουν τέλος στον εις βάρος τους εμπαιγμό.

«Είναι η τελευταία βδομάδα στην οποία μπορούμε να ανεχτούμε παράταση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αττικό Μετρό και Κοινοπραξίας. Ως το τέλος της εβδομάδας πρέπει να έχει λήξει το θέμα για να έχουμε τα νέα δεδομένα, τα οποία και θα αξιολογηθούν.

»Πρέπει να γνωρίζουμε τις προθέσεις τους για το έργο, με ποιον τρόπο θα γίνει η συμφωνία και τι θα περιλαμβάνει. Πρέπει να δεσμευτούν ότι το εργατικό προσωπικό θα επαναπροσληφθεί και θα εξασφαλιστούν τα εργασιακά του δικαιώματα ως είχαν», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Χάρης Κυπριανίδης.

Με τη διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στο πλευρό τους, οι εργαζόμενοι του Μετρό δήλωσαν έτοιμοι να μεταφέρουν τον αγώνα τους στις δικαστικές αίθουσες.

«Θα κινηθούμε δικαστικά για την ακύρωση των απολύσεων στον αρχαιολογικό τομέα. Επίσης, υπάρχουν αστοχίες, παραλείψεις, καταστηματάρχες που έχουν υποστεί τεράστια ζημιά. Και όταν μια εταιρεία αποζημιώνεται, τότε μπορεί και η πόλη ολόκληρη να καταγγείλει αστοχίες και να αποζημιωθεί», ανέφερε ο κ. Κυπριανίδης.

Κατά Σπίρτζη

Στο στόχαστρο βρέθηκε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, τον οποίο ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, χαρακτήρισε «αναξιόπιστο» και έκανε λόγο για «αμαρτωλό τρίγωνο» κυβέρνησης-Αττικό Μετρό-κοινοπραξίας.

«Οι αγωγές δεν έχουν φύγει από τη φαρέτρα μας. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε πρωτοβουλίες με φορείς της πόλης και να ζητήσουμε ποινικές ευθύνες το επόμενο διάστημα», απείλησε.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι του αρχαιολογικού τμήματος υποστήριξαν ότι εκτίθενται σε κίνδυνο οι αρχαιότητες που βρίσκονται στους σταθμούς, αλλά και σε αποθηκευτικούς χώρους.

Κατήγγειλαν ότι για τη φύλαξή τους επιστρατεύτηκε ιδιωτική εταιρεία, έναντι υψηλής αμοιβής, όταν το υπάρχον προσωπικό του Μετρό απολύεται.

«Το προηγούμενο διάστημα, οπότε και δεν ήταν σε εξέλιξη εργασίες, παρατηρήθηκαν ζημιές από πλημμύρες. Υπήρξαν καθιζήσεις, χρειάστηκε να γίνουν σταθεροποιήσεις τοιχίων. Το προσωπικό ανταποκρίθηκε άμεσα και δεν προέκυψαν προβλήματα. Τώρα που το προσωπικό απομακρύνθηκε, τίθενται και οι αρχαιότητες σε κίνδυνο», είπαν.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Αναξιόπιστος» υπουργός σε «αμαρτωλό τρίγωνο»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας