Αθήνα, 16°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
17.3° 14.5°
1 BF
80%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
17.1° 14.9°
1 BF
84%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.1° 15.0°
3 BF
80%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
13°C
12.9° 12.9°
1 BF
86%
Βέροια
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
80%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
0 BF
100%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.0° 15.0°
1 BF
90%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
15.2° 13.8°
1 BF
99%
Μυτιλήνη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.0° 15.5°
1 BF
68%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
76%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
0 BF
78%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
16°C
15.9° 15.9°
2 BF
52%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.6° 15.6°
1 BF
90%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
17°C
18.4° 17.2°
0 BF
80%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
4 BF
78%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
14.4° 13.8°
2 BF
82%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
14.8° 14.8°
2 BF
69%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.7° 15.7°
2 BF
85%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
10.7° 10.7°
1 BF
94%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
Στα αιτήματα της ΟΛΜΕ, μεταξύ άλλων, παραμένουν η κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης, της σύνδεσής της με τον μισθό και τον βαθμό και η άμεση επανακατάταξη των δημοσίων υπαλλήλων με μισθολογικά κλιμάκια | EUROKINISSI/ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Ανακοίνωση ΟΛΜΕ: «Να καταργηθεί η κινητικότητα»

Σημαντικά αιτήματα των εργαζομένων στο Δημόσιο παραμένουν ανεκπλήρωτα από το προς ψήφιση νομοσχέδιο για τον «Εκδημοκρατισμό της Διοίκησης», σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) προς τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλο και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Στα αιτήματα της ΟΛΜΕ παραμένει η κατάργηση του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης, όπως και της σύνδεσής της με τον μισθό και τον βαθμό, η άμεση επανακατάταξη των δημοσίων υπαλλήλων με μισθολογικά κλιμάκια και βαθμούς με βάση την πραγματική προϋπηρεσία, η κατοχύρωση της ακώλυτης μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης και το «ξεπάγωμα» της ωρίμανσης στους υφιστάμενους βαθμούς.

Ακόμη, η Ομοσπονδία εκφράζει την αντίθεσή της «στο θεσμό της “κινητικότητας” στο Δημόσιο και τη δήθεν κάλυψη των κενών μέσω αυτής, κάλυψη που στην πραγματικότητα δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο με νέους μαζικούς διορισμούς». Ζητεί ακόμα τον άμεσο διορισμό όσων είναι διοριστέοι από το 2008 (ΑΣΕΠ) και των υπόλοιπων από τους πίνακες προϋπηρεσίας αναπληρωτών, ενώ χαρακτηρίζει αρνητική εξέλιξη την αφαίρεση του αριθμού των «διαθεσίμων» και των απολυμένων που επανέρχονται στο Δημόσιο από τον συνολικό αριθμό των προϋπολογισμένων για το 2015 προσλήψεων.

Ακόμη, η ΟΛΜΕ ζητά:

● Να αναγνωριστεί πλήρως ο χρόνος διαθεσιμότητας για όλους, για κάθε υπηρεσιακή, βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη.

Να αναγνωριστεί ο χρόνος διαθεσιμότητας για τους εκπαιδευτικούς για τους οποίους δεν εκδόθηκε διαπιστωτική πράξη απόλυσης, ζητώντας να προστεθεί συγκεκριμένη διάταξη.

Να προβλεφθεί η δυνατότητα επαναφοράς όσων εξαναγκάστηκαν να υποβάλουν αίτηση παραίτησης και συνταξιοδοτήθηκαν με ιδιαίτερα επαχθείς όρους.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ανακοίνωση ΟΛΜΕ: «Να καταργηθεί η κινητικότητα»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας