Να μην προχωρήσει η διοίκηση της ΔΕΗ σε υλοποίηση των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου για τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ και τη θέσπιση μηχανισμού για δημοπρασίες ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ ζητά η ΓΕΝΟΠ.
Σε σημερινή ανακοίνωση η Ομοσπονδία τονίζει πως «η περιουσία της Επιχείρησης αποτελεί περιουσία των εργαζομένων της».
Όταν μία εταιρία (ΑΔΜΗΕ) που ασκεί μονοπωλιακή δραστηριότητα, μέλος του ομίλου ΔΕΗ, με δεδομένη την ετήσια κερδοφορία της, την οποία συνεισφέρει στα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου, αλλάζει ιδιοκτησιακό καθεστώς (πλήρης ιδιοκτησιακός διαχωρισμός), είναι σαφές ότι ένα πολύ μεγάλο έσοδο προς τα ταμεία του ομίλου θα εκλείψει και το γεγονός αυτό εγείρει την απόλυτη αντίθεση και αντίστασή μας, δεδομένων των τρομακτικά αρνητικών συνεπειών.
«Θεωρούμε», προσθέτει η ΓΕΝΟΠ, «πως η προσπάθεια όλων πρέπει να κατατείνει στην όσο το δυνατόν ταχύτερη εφαρμογή του target model στην ηλεκτρική αγορά, καθώς η συνεχής υιοθέτηση προσωρινών μέτρων και μηχανισμών οδηγεί στη δημιουργία νέων στρεβλώσεων, την ώρα που γίνεται προσπάθεια να διορθωθούν οι υφιστάμενες, με καταστροφικά αποτελέσματα για τον όμιλο, τους εργαζόμενους, τους καταναλωτές».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας