Αθήνα, 16°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
17.4° 14.6°
1 BF
80%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.3° 14.6°
3 BF
83%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
17.7° 15.0°
3 BF
79%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αίθριος καιρός
12°C
11.9° 11.9°
0 BF
87%
Βέροια
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
2 BF
80%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.6° 15.6°
1 BF
87%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
15.2° 13.8°
2 BF
99%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.0° 14.9°
1 BF
74%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.0° 16.0°
1 BF
75%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
16°C
16.2° 16.2°
1 BF
78%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
50%
Λάρισα
Σποραδικές νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
17°C
18.4° 17.2°
0 BF
75%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
77%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
15.0° 13.8°
2 BF
76%
Καβάλα
Αίθριος καιρός
14°C
14.3° 14.3°
2 BF
82%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.8° 15.8°
2 BF
84%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.3° 11.3°
1 BF
94%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
90 λεπτά θα διαρκούν τα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες | EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Αυξάνεται η τιμή, αυξάνεται και η διάρκεια

Αύξηση της διάρκειας των εισιτηρίων, από 70 λεπτά που είναι σήμερα σε 90 λεπτά, ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, μέτρο το οποίο θα τεθεί σε ισχύ παράλληλα με την αύξηση της τιμής.

O υπουργός, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Real Fm, δήλωσε πως, παράλληλα, με την αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου από την 1η Ιανουαρίου στα 1,40 ευρώ από 1,20 που είναι σήμερα, θα αυξηθεί και η διάρκεια του εισιτηρίου στα 90 λεπτά της ώρας. Απέδωσε την αύξηση όχι στο κόστος λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών, αλλά στην τιμή του ΦΠΑ και υπογράμμισε ότι θα μείνει σταθερή η τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών, αλλά και η παροχή δωρεάν μετακίνησης στους ανέργους.

«Τα εισιτήρια, παρότι αυξάνονται, λόγω του ΦΠΑ και όχι γιατί αυξάνουμε τα εισιτήρια -άρα το κόστος λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών- μένει σταθερή η κάρτα, την οποία χρησιμοποιεί ο κόσμος που πηγαίνει στο μεροκάματό του. Μένει ανέγγιχτη η πρόβλεψη που είχαμε κάνει για τη μετακίνηση των ανέργων δωρεάν. Και αυτό είναι σωστό. Και το τρίτο και σημαντικότερο είναι ότι, ενώ ανεβαίνει, λόγω του ΦΠΑ, θα αυξηθεί και ο χρόνος, θα επανέλθουμε εκεί που ήταν το εισιτήριο, πριν μειωθεί, όταν μειώθηκε και ο χρόνος, βέβαια. Με αυτό το άλλοθι μειώθηκε ο χρόνος και μειώθηκε και το εισιτήριο. Και τώρα δεν είναι η τιμή του εισιτηρίου, είναι ο ΦΠΑ» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Υπέγραψα με πολύ πόνο»

Ο Χρήστος Σπίρτζης μίλησε και για την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων σημειώνοντας ότι «Συνεχίζω και διαφωνώ με τον τρόπο που έγινε η παραχώρηση των 14 αεροδρομίων. Είναι, όμως, μέσα στις δεσμεύσεις που έχει η χώρα... Υπέγραψα όχι με βαριά καρδιά, αλλά με πολύ πόνο". Μίλησε για τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων, όσον αφορά τους όρους του διαγωνισμού, σημειώνοντας ότι «κατορθώσαμε το τελευταίο διάστημα και διορθώσαμε πάρα πολλά από αυτά που υπήρχαν, στις έτοιμες συμβάσεις που βρήκαμε. Όχι όλα, αλλά κάποια πολύ σημαντικά. Κλείσαμε θέματα που είχαν να κάνουν με τους εργαζόμενους που εργάζονται στα αεροδρόμια και, επομένως, προχωρήσαμε στην υπογραφή της σύμβασης".

Τέλος, πρόσθεσε ότι, αν παρέμεναν οι συμβάσεις, ως είχαν, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, το τίμημα του 1 δισ. 250 εκατομμυρίων ευρώ που θα πάρει η χώρα θα ήταν πολύ μικρότερο.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Αυξάνεται η τιμή, αυξάνεται και η διάρκεια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας