Δεν πήγε καλά ο πρώτος μήνας των χειμερινών εκπτώσεων για τα καταστήματα του Πειραιά, καθώς οι πωλήσεις κινήθηκαν σε χαμηλότερο επίπεδο, σε σύγκριση με την περσινή περίοδο, για το μεγαλύτερο ποσοστό των καταστημάτων, όπως προκύπτει από την έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά (ΕΣΠ) για την πορεία της αγοράς το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, η οποία διενεργήθηκε με αυξημένη συμμετοχή.
Αναλυτικά, 6 στις 10 εμπορικές επιχειρήσεις κινήθηκαν πτωτικά σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο, με την πλειονότητα να καταγράφει μείωση έως 20%. Στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά κινήθηκε 1 στις 5 επιχειρήσεις.
Στο ερώτημα πως κινήθηκαν οι πωλήσεις την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, ημέρα λειτουργίας των καταστημάτων, το 42,9% των ερωτηθέντων απάντησε πως κατέγραψε χαμηλότερες πωλήσεις σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ το 38,1% κινήθηκε στα ίδια επίπεδα. Δυσμενέστερο αποτέλεσμα καταγράφηκε και την Κυριακή 21/1, όπου πολλά καταστήματα επέλεξαν να παραμείνουν κλειστά, καθώς θεώρησαν άσκοπη τη λειτουργία τους τη συγκεκριμένη ημέρα.
Οι προσδοκίες της πλειονότητας των επιχειρήσεων για την πορεία των εκπτώσεων το επόμενο διάστημα κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ ένα ποσοστό 20% διαβλέπει θετική την πορεία του τζίρου του τον μήνα Φεβρουάριο. Η έρευνα, σύμφωνα με τον ΕΣΠ, καταδεικνύει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο πως η αγορά συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπη με τον περιορισμό του διαθέσιμου προς κατανάλωση εισοδήματος, για την πλειονότητα των ελληνικών νοικοκυριών.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας