Ταυτόχρονα προκηρύχθηκαν, απόγευμα Παρασκευής, οι νέοι διαγωνισμοί και για τα δύο σκέλη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, το «στρατιωτικό», που τελεί υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης, και το «εμπορικό», που ανήκει στην ΕΤΑΔ.
Μέχρι την Τετάρτη 7 Ιουλίου πρέπει να κατατεθούν οι προσφορές στον πλειοδοτικό διαγωνισμό για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε., έξι μήνες μετά την αποτυχία της προηγούμενης διαδικασίας, που κηρύχθηκε άγονη λόγω μη ικανοποιητικού τιμήματος. Η Pyletech Shipyards του Θ. Πριόβολου έδινε 15 εκατ. ευρώ, ενώ ο όμιλος Οnex του Π. Ξενοκώστα είχε καταθέσει συμβολική προσφορά ενός εκατ. ευρώ.
Στις 28 Ιουνίου λήγει η προθεσμία υποβολής των φακέλων συμμετοχής εγγραφών για το ακίνητο της ΕΤΑΔ, με τιμή εκκίνησης τα 30,7 εκατομμύρια ευρώ, από τα 55 εκατομμύρια ευρώ που είχαν οριστεί ως κατώτερο τίμημα στον προηγούμενο, επίσης άγονο, διαγωνισμό. Ειδικά για το ακίνητο της ΕΤΑΔ η κατάσταση περιπλέκεται, καθώς ο Δήμος Χαϊδαρίου διεκδικεί να του αποδοθεί οριστικά η προβλήτα 4 στην ακτή Σκαραμαγκά.
Εκεί λειτουργεί μέχρι σήμερα το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων, των οποίων το μέλλον παραμένει αβέβαιο. Αβέβαιη παραμένει και η τύχη των εργαζομένων στα Ναυπηγεία, καθώς, παρά τις έντονες πιέσεις προς την κυβέρνηση να διασφαλιστούν ρητά οι θέσεις εργασίας, όπως υποσχόταν προεκλογικά ο πρωθυπουργός, ούτε ο προηγούμενος ούτε ο νέος διαγωνισμός περιλαμβάνουν αντίστοιχη πρόβλεψη. Δόθηκαν ωστόσο προφορικές διαβεβαιώσεις από τους διαχειριστές ότι το νέο ναυπηγείο θα απορροφήσει το σύνολο των εργαζομένων και θα γίνουν και νέες προσλήψεις.
Καμία αναφορά δεν γίνεται στη νέα προκήρυξη για κατώτατο τίμημα, παρά το αίτημα των εργαζομένων, που είναι και πιστωτές, για το αντίθετο. Απορρίφθηκε επίσης η πρόταση να αποφασίζει η συνέλευση των πιστωτών αν θα δεχθεί ή αν θα απορρίψει την πρώτη προσφορά (εφόσον κατατεθούν πάνω από μία), εφόσον την κρίνει μη ικανοποιητική. Σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν από τη διαχείριση, φαίνεται να υπάρχουν τρεις ενδιαφερόμενοι, χωρίς τίποτα να είναι οριστικό.
Προθεσμία για Ελευσίνα
Εξελίξεις αναμένονται και για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου εκκρεμεί η κατάθεση της αίτησης εξυγίανσης, η προθεσμία για την οποία λήγει τον Σεπτέμβριο. Μεγάλο αγκάθι παραμένουν τα χρέη που ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ και οι προστριβές μεταξύ του βασικού μετόχου Π. Ξενοκώστα και της πρώην διοίκησης της οικογένειας Ταβουλάρη.
Η μοίρα των δύο ναυπηγείων έχει συσχετιστεί επανειλημμένα με το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού για τις τέσσερις νέες φρεγάτες, ύψους 5 δισ. ευρώ, με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη να μιλάει για «συνέργεια μεταξύ Ελευσίνας και Σκαραμαγκά» στη ναυπήγηση τουλάχιστον των τριών φρεγατών.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας