Δεν ξέρουμε αν η παρουσία του πρωθυπουργού την Παρασκευή το πρωί στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού θα περιοριστεί σε αυτό ακριβώς που αναφέρει η πρόσκληση -«παρουσία»- ή θα επεκταθεί σε ομιλία, ενδεχομένως και κόψιμο κορδέλας. Πάντως θα είναι μάλλον η πρώτη φορά που πρωθυπουργός εγκαινιάζει εργασίες κατεδάφισης και όχι οικοδόμησης.
Διότι το «εργοτάξιο» της Lamda Development -στην πραγματικότητα της Intrakat- που θα εγκαινιαστεί εκεί δεν έχει άλλο προορισμό και δικαίωμα παρά μόνο να κατεδαφίσει τα αρκετές εκατοντάδες μικρά και μεγάλα κτίσματα που είναι διάσπαρτα στον χώρο του πρώην αεροδρομίου και του Μητροπολιτικού Πόλου.
Και για τα οποία η κυβέρνηση έσπευσε να νομοθετήσει προκειμένου να στήσει μια βιτρίνα δραστηριότητας στην περιβόητη επένδυση, μια και ο χρόνος της οικοδόμησης αργεί. «Συμπτωματικά», την Παρασκευή των... εγκαινίων κατεδάφισης, στο Συμβούλιο της Επικρατείας συζητούνται οι προσφυγές για το καζίνο, χωρίς το οποίο η επένδυση δεν προχωράει. Κατανοητή η ανάγκη της κυβέρνησης να συντηρήσει το αφήγημα της μεγάλης επένδυσης, κατανοητή και η ανάγκη του «εθνικού επενδυτή» να κρατήσει ζεστό το ενδιαφέρον των επενδυτών και των αγοραστών του ομολογιακού δανείου των 300 εκατ. ευρώ.
Αλλά το να χρησιμοποιείται ο πρωθυπουργός σαν διακοσμητική ατραξιόν ιδιωτικής διαφημιστικής καμπάνιας, εκτός από θεσμικά προβληματικό, και επικοινωνιακά δεν είναι καθόλου, μα καθόλου κολακευτικό.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας