Επέστρεψαν χθες οι γερανοί του ΟΛΠ στην Πειραϊκή συνεχίζοντας τα έργα για την επέκταση του σταθμού κρουαζιέρας που είχαν εν μέσω πανδημίας και αιφνιδιαστικά σταματήσει στις αρχές Απριλίου. Ετσι, οι εκτιμήσεις ότι οι εργασίες σταμάτησαν λίγο πριν από το Πάσχα λόγω των γενικευμένων αντιδράσεων που υπήρχαν αλλά και του ομόφωνου ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, που ζητούσε την αναστολή των έργων, έπεσαν έξω. Προφανώς οι γερανοί αποσύρθηκαν λόγω των αργιών του Πάσχα.
Ο ΟΛΠ-Cosco συνεχίζει από χθες κανονικά τις εργασίες προκαλώντας και πάλι την αγανάκτηση κατοίκων και φορέων, καθώς -όπως υποστηρίζουν- ακόμα δεν έχει εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) αλλά ούτε και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Θυμίζουμε ότι από τις 6 Απριλίου ο δικηγόρος, καθηγητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Γ. Μπάλιας, έχει καταθέσει προσφυγή 18 πολιτών του Πειραιά στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των υπουργών Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος και Οικονομικών για την ακύρωση διοικητικών αποφάσεων της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Ναυτιλίας (ΕΣΑΛ) αλλά και της σύμβασης παραχώρησης από το Δημόσιο στον ιδιωτικό ΟΛΠ Α.Ε. δικαιωμάτων υλοποίησης επεμβάσεων, πάντοτε σύμφωνα με το ελληνικό και το Δίκαιο της Ε.Ε.
Επίσης στις 25-2-2020 οι δικηγόροι Πειραιά Α. Γιαννούλου και Ι. Καρδαράς κοινοποίησαν εξώδικα προς τα υπουργεία Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος και την Περιφέρεια Αττικής επιφυλασσόμενοι ως πολίτες κάθε δικαιώματός τους να προσβάλουν πράξεις και παραλείψεις της διοίκησης που αφορούν το συγκεκριμένο έργο.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας