Καθαρό βρήκαν τον Δήμο Χαϊδαρίου οι έλεγχοι που διενήργησε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στα οικονομικά στοιχεία του φορέα.
Πηγές από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνουν ότι ο έλεγχος ήταν τυπικός και εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης έρευνας που διενεργούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Η τήρηση του Μητρώου των δεσμεύσεων είναι μνημονιακή υποχρέωση και ως εκ τούτου οι υπηρεσίες του υπουργείου παρακολουθούν σε μηνιαία βάση τους φορείς που αποστέλλουν αυτά τα στοιχεία. Η Ελληνική Στατιστική Αρχή, που έχει την ευθύνη για το Μητρώο, εποπτεύει σήμερα 1.428 φορείς, εκ των οποίων 39 Ταμεία, 97 νοσοκομεία, 325 ΟΤΑ α’ βαθμού, 13 ΟΤΑ β’ βαθμού, 534 Νομικά Πρόσωπα Δήμων και 45 ενεργά Νομικά Πρόσωπα της Γενικής Κυβέρνησης.
Σε αυτό το πλαίσιο διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 34 φορείς, μεταξύ των οποίων ήταν υπουργεία, ΔΕΚΟ, ασφαλιστικοί οργανισμοί και νοσοκομεία. Στους περισσότερους φορείς οι έλεγχοι αυτοί έχουν ολοκληρωθεί χωρίς να έχουν βρεθεί γκρίζες ζώνες που να απαιτούν συνέχεια της έρευνας.
Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Δήμος Χαϊδαρίου, για τον οποίο, όπως διαπιστώθηκε, οι οικονομικές υπηρεσίες του φορέα αποστέλλουν ανελλιπώς και εμπρόθεσμα τα στοιχεία που συλλέγει κάθε μήνα -μαζί με αυτά της στοχοθεσίας του υπουργείου Οικονομικών-, τα οποία επέχουν θέση ενός «πιστοποιητικού βεβαίωσης» για την καταβολή των μηνιαίων κονδυλίων.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας