Αθήνα, 16°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.9° 13.8°
0 BF
82%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
17.3° 13.6°
2 BF
84%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.1° 15.0°
2 BF
73%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
10.9° 10.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
12.5° 12.5°
1 BF
86%
Βέροια
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
82%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
1 BF
100%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.1° 15.1°
1 BF
88%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
14.7° 13.8°
1 BF
99%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.5° 14.9°
2 BF
70%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
15°C
15.0° 15.0°
2 BF
80%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.7° 15.7°
1 BF
79%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
53%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
89%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
17°C
17.2° 15.1°
0 BF
78%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.7° 16.8°
3 BF
84%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
12°C
13.8° 11.8°
0 BF
87%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
14.4° 14.4°
2 BF
83%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.6° 15.6°
2 BF
84%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
10.7° 10.7°
1 BF
94%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
Ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Μάικλ Νούμαν, που στις διαπραγματεύσεις φέρεται να ακολούθησε τη «σκληρή γραμμή» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. | REUTERS / Yves Herman

Η συμφωνία έσωσε τις ελληνικές τράπεζες υποστηρίζει ο Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ

Το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας θα είχε καταρρεύσει μέσα σε λίγες ημέρες εάν η Αθήνα δεν είχε κάνει σημαντικούς συμβιβασμούς και δεν είχε πετύχει μια συμφωνία με τους υπουργούς της ευρωζώνης, τόνισε σήμερα (Σάββατο) ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Μάικλ Νούναν.

«Η μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα ήταν ότι το τραπεζικό σύστημά της θα παρέδιδε το πνεύμα την επόμενη Τετάρτη», ανέφερε ο Νούναν σε δηλώσεις που έκανε στην ιρλανδική δημόσια τηλεόραση, κατά το ετήσιο συνέδριο του κόμματος Fine Gael.

«Ήταν ο πρώτος γύρος συνομιλιών για να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα δεν θα καταρρεύσει την επόμενη εβδομάδα. Από τη στιγμή που θα βρεθούν σε ασφαλή χώρο για τους επόμενους τέσσερις μήνες, θα υπάρξει άλλος ένας γύρος συνομιλιών που θα περιλαμβάνει τη διαπραγμάτευση ενός τρίτου προγράμματος για την Ελλάδα», πρόσθεσε ο Ιρλανδός υπουργός.

Ο Νούναν, που στις διαπραγματεύσεις φέρεται να ακολούθησε τη «σκληρή γραμμή» απέναντι στην Ελλάδα που πρόκρινε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημείωσε ότι υπήρχε πολύ μικρό περιθώριο για παραχωρήσεις. «Το πολιτικό πρόβλημά τους (της Αθήνας) είναι ότι πρόκειται για μια ανατροπή της εκλογικής θέσης τους. Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα στο τραπέζι που θα μπορούσε να θεωρηθεί παραχώρηση... Πλέον συμβιβάζονται και συμβιβάζονται σημαντικά», πρόσθεσε.

«Αυτό που συμφωνήθηκε είναι μια διαδικασία που τους επιτρέπει να συνεχίσουν στη γραμμή του προγράμματος που έχουν ήδη», κατέληξε ο Νούναν.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η συμφωνία έσωσε τις ελληνικές τράπεζες υποστηρίζει ο Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας