Περαστικοί κοιτούν με δέος τον κατεστραμμένο από τον σεισμό αυτοκινητόδρομο κοντά στην πόλη Νότο, στην ομώνυμη χερσόνησο, βορειοδυτικά του Τόκιο. Μετασεισμοί, που ακολούθησαν τον καταστροφικό σεισμό των 7,6 Ρίχτερ που άφησε πίσω του νεκρούς, κατέστρεψαν χιλιάδες κτίρια, οχήματα και πλεούμενα.
Τουλάχιστον αυτή η χώρα δεν θρηνεί θύματα πολέμου, ούτε ισοπεδώνεται από ρουκέτες ή πυραύλους όπως η Ουκρανία και η Παλαιστίνη που ψυχορραγεί τρεις μήνες τώρα και πολιτικό στόμα δεν ανοίγει να πει «Μέχρι εδώ!»
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας