Η «Kika» είναι ισπανική κωμωδία του 1993, του Αλμοδόβαρ, όπου μια αφελής αισθητικός διατηρεί σχέσεις με έναν νάρκισσο φωτογράφο. Ανάμεσα στους έξυπνους διαλόγους αλλά και στο κυνικό χιούμορ, που φτάνει στα όρια της υπερβολής, εντοπίζονται στοιχεία, ακόμη και θρίλερ, που στο τέλος όμως καταλήγει σαν μια διασκεδαστική φάρσα.
Αν και οι κριτικοί χαρακτήρισαν την ταινία «ασύνδετη», κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι με τις ακροβασίες του σεναρίου και του στίλ καταφέρνει να σε κάνει να ξεκαρδίζεσαι και να το απολαμβάνεις.
Παρόλο που το Kika Bar, το οποίο βρίσκεται στο Περιστέρι, στην οδό Βεάκη, δεν θα το χαρακτηρίζαμε ούτε ασύνδετο ούτε… ξεκαρδιστικό, είναι σίγουρο ότι η πρώτη μας επίσκεψη εκεί ήταν ικανή να μας κάνει να το εντάξουμε στα must to visit μπαρ της Αθήνας, ειδικά μάλιστα μετά και τη δοκιμή του aperitivo.
Ο χώρος είναι σχετικά μικρός και καταφέρνει να ενσωματώσει όλα τα στοιχεία που περιμένει κανείς σε ένα μπαρ. Μια ξύλινη εντυπωσιακή προθήκη πίσω από την μπάρα φιλοξενεί ποτά από κάθε γωνιά του πλανήτη ενώ με τις κατάλληλες μείξεις τόσο ο Κυριάκος Τσαπέτας όσο και ο head bartender, Πέτρος Μπακής, σερβίρουν ποτά ισορροπημένα με γνήσιες αναφορές σε μυρωδιές και αρώματα της ελληνικής γης.
Συναντήσαμε τον Πέτρο στο μπαρ και προσπαθήσαμε να εκμαιεύσουμε από εκείνον τα στοιχεία που τον επηρεάζουν, ώστε να κάνει την ιδανική μείξη. Επιλέγει τα ποτά και τα σιρόπια που θα χρησιμοποιήσει «ανάλογα με την εποχή και τη διάθεση» και επηρεάζεται όπως σημειώνει «από μια ταινία, μια παιδική ανάμνηση και από διάφορες οσμές και γεύσεις που μπορούν να συνθέσουν μια εικόνα».
Για εκείνον ένα κοκτέιλ για να είναι επιτυχημένο πρέπει να έχει 3-4 βασικά υλικά και τα αγαπημένα του είναι τα αποστάγματα.
«Με τον σωστό τρόπο όλα τα αποστάγματα μπορούν να γίνουν διαχειρίσιμα για ένα κοκτέιλ», ενώ δεν κρύβει την αγάπη του για τη χρήση των φρέσκων φρούτων και των βοτάνων. Φυσικά, όπως είναι αναμενόμενο, περνάει πολλές ώρες πίσω από την μπάρα κάνοντας τις δικές του δοκιμές, καθώς όπως αναφέρει «μια συνταγή από τη θεωρία στην πράξη μπορεί να μην απέχει πολύ και να είναι ακριβώς αυτό που περιμένεις. Παράλληλα όμως μπορεί να χρειαστούν αρκετές έως πολλές δοκιμές για να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα».
To μπαρ λειτουργεί από νωρίς το πρωί, με τον barista Στέλιο Σχίζα να σερβίρει αυθεντικό ιταλικό espresso. Οι μουσικές του κινούνται σε jazz, swing, soul, latin και boogie ακούσματα.
Αιμιλίου Βεάκη 35, Περιστέρι, τηλ. 210-5737300.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας