Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της έπειτα από επίθεση αγνώστου σε οίκο ευγηρίας όπου ζουν 60 ιεραπόστολοι στη Γαλλία, στο Μονφεριέ-σουρ-Λε, κοντά στο Μονπελιέ.
Η αστυνομία καταζητεί έναν ένοπλο, ο οποίος προκάλεσε πολλά θανατηφόρα τραύματα σε μια γυναίκα ένοικο του οίκου.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τη αστυνομία κάλεσε μια θυρωρός, αφού κατόρθωσε να λυθεί και να βγάλει το φίμωτρο που της έβαλε ο δράστης πριν διαφύγει από τον οίκο ευγηρίας.
Στον οίκο, εκτός από τους συνταξιούχους ιεραπόστολους που είχαν εξασκήσει το λειτούργημά τους στην Αφρική, ζουν και μερικές μοναχές.
Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε ότι «μια γυναίκα που κατοικούσε στο κτίριο δολοφονήθηκε. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν εκκενώσει το κτίριο, και οι 60 κάτοικοί του είναι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους».
Σύμφωνα με άλλη πηγή, προς το παρόν «δεν φαίνεται να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια».
Η Γαλλία τελεί υπό καθεστώς αυξημένου συναγερμού και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από πέρυσι έπειτα από σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας