Ελεύθεροι αφέθηκαν 33.838 φυλακισμένοι από τις τουρκικές αρχές, ώστε να υπάρξει χώρος για τους δεκάδες χιλιάδες κρατουμένους που κατηγορούνται ότι σχετίζονται με την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης της χώρας.
Σε διάταγμα που δημοσιεύεται σήμερα από την τουρκική Εφημερίδα της Κυβέρνησης αναφέρεται πως σχεδόν 8.000 μέλη των δυνάμεων της τάξης απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους ως ύποπτα για σχέσεις με το αποτυχημένο πραξικόπημα.
Η Τουρκία έχει ανακοινώσει πως θα απελευθέρωσει συνολικά 38.000 κρατουμένους στο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων του ποινικού της συστήματος μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Συνολικά απολύθηκαν 7.669 αστυνομικοί και 323 μέλη της στρατοχωροφυλακής που είναι αρμόδια για την εσωτερική ασφάλεια.
Θυμίζουμε ότι τη διεύρυνση των εκκαθαρίσεων είχε ανακοινώσει ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουλμούς στα μέσα Αυγούστου.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας