Δέκα ημέρες αργότερα πληροφορήθηκαν κάτοικοι στα ορεινά της Μαύρης Θάλασσας της Τουρκίας την απόπειρα αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Habertürk.
Από έναν βοσκό έμαθαν οι ντόπιοι το γεγονός, καθώς στην περιοχή τους δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, δεν ακούν ραδιόφωνο, δεν παρακολουθούν τηλεόραση και χρησιμοποιούν λάμπες αερίου για να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Η είδηση έγινε γνωστή μετά τη συγκέντρωση υπογραφών με στόχο να ηλεκτροδοτηθεί η περιοχή έπειτα από πολλά χρόνια, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα που αναμεταδίδει η ιστοσελίδα της hurriyet.
Ένας κάτοικος που πρωτοστάτησε στην πρωτοβουλία για την υπογραφή της αίτησης. Ο Emine Akçal δήλωσε χαρακτηριστικά:
Έχουν ανεγερθεί στύλοι ηλεκτρικής ενέργειας με στις περισσότερες από τις ορεινές περιοχές με δικά μας μέσα. Θέλουμε να επωφεληθούν από τεχνολογικά πλεονεκτήματα και να πάρουμε ρεύμα. Ακούσαμε για την απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα και την έκκληση του προέδρου να κατέβουμε στους δρόμους εκείνη τη νύχτα της προσπάθειας 10 ημέρες αργότερα.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας