ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
| ΑP Photo

Εισβολή στα γραφεία του προέδρου της ΠΓΔΜ

Η απόφαση του προέδρου της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, για απαλλαγή όσων εμπλέκονται σε σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών, έχει προκαλέσει αναστάτωση στη χώρα.

ΑP Photo

Διαδηλωτές εισέβαλαν στο γραφείο του, αργά το βράδυ της Τετάρτης, αφού προηγουμένως χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο των Σκοπίων, ενώ προχώρησαν και στο σπάσιμο παραθύρων στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΑP Photo

Οι διαδηλωτές πέταγαν αυγά και πέτρες, ενώ έσπασαν όλα τα παράθυρα στο γραφείο του προέδρου και έβαλαν φωτιά σε έπιπλα.

ΑP Photo
 

Η αστυνομία προσήγαγε 12 διαδηλωτές, ενώ τραυματίστηκαν και τρεις δημοσιογράφοι που κάλυπταν τη διαδήλωση.

Οι διαδηλωτές απαίτησαν την παραίτηση του προέδρου, για την απόφασή του να απαλλάξει 56 κυβερνητικούς αξιωματούχους που φέρεται να συμμετείχαν σε μαζικές τηλεφωνικές υποκλοπές εις βάρος σχεδόν  20.000 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων πολιτικών αντιπάλων, δικαστών και δημοσιογράφων. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η πίεση στον πρόεδρο της ΠΓΔΜ δεν προέρχεται μόνο από το εσωτερικό της χώρας, αλλά και από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που αποδοκίμασαν την απόφαση του προέδρου της χώρας. 

ΑP Photo

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Εισβολή στα γραφεία του προέδρου της ΠΓΔΜ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας