Ακόμα μία ακροδεξιά πολιτική ομάδα δημιουργείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μετά το ECR της Ιταλίδας Πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι και τους «Πατριώτες για την Ευρώπη» του Ούγγρου Πρωθυπουργού Βικτόρ Ορμπάν, στο οποίο εντάχθηκε και το κόμμα της Λεπέν, η νέα ομάδα συμπεριλαμβάνει το ακροδεξιό Γερμανικό κόμμα AfD.
Και το όνομα αυτής: «Ευρώπη των κυρίαρχων εθνών» ("Europe of Sovereign Nations").
Σύμφωνα με τον Λάζλο Τοροτσκάι, ευρωβουλευτή από το Ουγγρικό κόμμα «Το Κίνημα της Χώρας μας» (Mi Hazánk Mozgalom), προς το παρόν η ευρωομάδα θα έχει 28 ευρωβουλευτές από 9 χώρες, «αλλά μπορεί να υπάρξουν και άλλοι να συμμετάσχουν».
Τα μέλη σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή είναι: AfD (Γερμανία), Η Χώρα μας (Ουγγαρία), Αναγέννηση (Βουλγαρία), Συνομοσπονδία (Πολωνία), «Το πάρτι τελείωσε» (Ισπανία), Republika (Σλοβακία), Reconquest (Γαλλία), Ένωση Λαού και Δικαιοσύνη ( Λιθουανία), SPD (Τσεχία).
Στην πολιτική ομάδα ήταν να ενταχθεί και η ΝΙΚΗ από την Ελλάδα, αλλά τελικά δεν φαίνεται να συμμετέχει.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας