Σε εξέλιξη είναι περιστατικό ομηρείας σε εργοστάσιο της αμερικανικής εταιρείας Procter & Gamble στην βιομηχανική περιοχή Γκεμπζέ, στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης.
Δύο ένοπλοι έπιασαν ομήρους επτά ανθρώπους, σε μια διαμαρτυρία για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα.
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν μια εικόνα ενός από τους φερόμενους υπόπτους μέσα στο εργοστάσιο – έναν άνδρα που φορούσε μια ζώνη εκρηκτικών και κρατούσε ένα πιστόλι.
Το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων DHA μετέδωσε ότι οι ύποπτοι μπήκαν στο κεντρικό κτίριο της εγκατάστασης περίπου στις 15:00 τοπική ώρα και πήραν ομήρους επτά μέλη του προσωπικού. Ανέφερε ότι οι ύποπτοι ισχυρίστηκαν ότι οι ενέργειές τους ήταν για να τονίσουν την απώλεια ζωών στον παλαιστινιακό θύλακα.
Μια φωτογραφία δείχνει τον ένα άνδρα να κρατά ένα όπλο στο ένα χέρι και με το άλλο του χέρι να κάνει το σήμα της νίκης («V») μπροστά από έναν τοίχο στον οποίο είναι ζωγραφισμένες σημαίες της Τουρκίας και της Παλαιστίνης.
Περίπου 27.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα στη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας που ελέγχεται από τη Χαμάς.
Ο Ismet Zihni είπε ότι η σύζυγός του, Suheyla, ήταν μεταξύ των ομήρων. Ο ίδιος δήλωσε στο DHA ότι της είχε τηλεφωνήσει. «Απάντησε: «Μας έχουν πιάσει όμηρους, είμαστε καλά» και έκλεισε το τηλέφωνο», είπε.
Η αστυνομία έκλεισε τους δρόμους κοντά στο εργοστάσιο και λέγεται ότι προσπαθούσε να διαπραγματευτεί με τους ενόπλους.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας