Η ιταλική αστυνομία ταυτοποίησε την Τετάρτη τον άνδρα που τις περασμένες ημέρες έστειλε απειλητικά μηνύματα, μέσω διαδικτύου, στην πρωθυπουργό της χώρας Τζόρτζια Μελόνι. Πρόκειται για έναν άνεργο 27 ετών, ο οποίος ζει στην ευρύτερη περιοχή των Συρακουσών, στην Σικελία.
Σε μήνυμα που απέστειλε, ο άνδρας έγραψε στην Μελόνι ότι, «αν καταργήσει το κοινωνικό επίδομα ανεργίας, θα σκοτώσει την ίδια και την κόρη της» και άλλες παρόμοιες απειλητικές φράσεις. Ο άνδρας κατηγορείται από την δικαιοσύνη για αποστολή βίαιων μηνυμάτων στην Ιταλίδα πρωθυπουργό.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας