Η ολλανδική αστυνομία ανακοίνωσε ότι έλαβε τέλος η ομηρία σε κατάστημα της Apple στο Άμστερνταμ, όπου ένας ένοπλος κρατούσε επί πολλές ώρες ομήρους.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς.
Από νωρίς το απόγευμα, αστυνομικοί είχαν εκκενώσει την πλατεία που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του εμπορικού κέντρου του Άμστερνταμ και είχαν ζητήσει από τους περίοικους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μη βγουν προσπαθώντας να δουν τι ακριβώς συμβαίνει.
Σε εικόνες που μεταδόθηκαν από μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρινόταν ένας άνδρας με παντελόνι παραλλαγής και μαύρη κουκούλα να απειλεί με όπλο υπάλληλο του καταστήματος.
Αρκετά άτομα κατάφεραν να βγουν από το κατάστημα πριν ολοκληρωθεί η επιχείρηση της αστυνομίας.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας