Έξι νεαροί Γερμανοί τουρίστες σκοτώθηκαν και άλλοι έντεκα τραυματίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στη βόρεια Ιταλία όταν αυτοκίνητο που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα έπεσε πάνω τους.
Το τροχαίο σημειώθηκε στο Άλτο Άντιτζε, την ιταλική περιοχή που συνορεύει με την Αυστρία.
Αφού πέρασε το βράδυ σε ένα εστιατόριο, η ομάδα των νεαρών Γερμανών τουριστών βρισκόταν κοντά στο λεωφορείο με το οποίο μετακινείτο όταν ένα αυτοκίνητο έφθασε με μεγάλη ταχύτητα και τους σκότωσε.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, ο οδηγός του αυτοκινήτου είναι ένας 28χρονος που ζει στην περιοχή και φέρεται «να είχε πολύ υψηλό επίπεδο αλκοόλ στο αίμα».
Οι έξι νέοι σκοτώθηκαν επί τόπου, ενώ τρεις από τους έντεκα τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ανάμεσά τους μια γυναίκα που μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στην Αυστρία.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας