Με ποσοστό 91,3% επανεξελέγη στην ηγεσία της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) της Βαυαρίας, ο αρχηγός της και πρωθυπουργός του κρατιδίου Μάρκους Σέντερ, που ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος.
Η επανεκλογή του κ. Σέντερ έγινε σε συνέδριο 1000 μελών και 2000 προσκεκλημένων του κόμματος.
Την προηγούμενη φορά ο κ. Σέντερ είχε εξασφαλίσει την ψήφο του 87,4% των συνέδρων.
Στις εκλογές του 2018 το κόμμα απώλεσε για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο την απόλυτη πλειοψηφία στο τοπικό Κοινοβούλιο και υποχρεώθηκε να συγκυβερνήσει με τους Ελεύθερους Ψηφοφόρους.
Ο κ. Σέντερ είχε εκ των προτέρων αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) και τους Πράσινους, τους οποίους θεωρεί σημαντικότερο αντίπαλο του CSU.
Κατά την ομιλία του στο αποψινό συνέδριο, ο Βαυαρός πρωθυπουργός άσκησε δριμεία κριτική στους Πράσινους, οι οποίοι είναι πλέον το δεύτερο κόμμα στις δημοσκοπήσεις μετά την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU), λέγοντας ότι είναι «μονοθεματικό» κόμμα και ότι δεν μπορούν να είναι πιθανοί εταίροι, αλλά ο βασικός ανταγωνιστής.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας