Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες από τα Wikileaks και τον ιδρυτή τους Τζούλιαν Ασάνζ. Ενώ, αρχικά, ο ιστότοπος είχε καταγγείλει η βρετανική αστυνομία ψάχνει τρόπο για να τον εκδιώξει από την πρεσβεία του Εκουαδόρ, όμως τώρα υπάρχει ευθεία σύγκρουση με την ίδια την κυβέρνηση του Κίτο.
Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα από το Wikileaks η κυβέρνηση του Εκουαδόρ κατασκόπευε τον Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος παραμένει έγκλειστος στην πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο.
Ο επικεφαλής του ιστότοπου Κρίστιν Χράφνσον, σε συνέντευξη Τύπου, αποκάλυψε ότι οι συναντήσεις του Τζούλιαν Ασάνζ με δικηγόρους του, αλλά και έναν γιατρό, είχαν κινηματογραφηθεί μυστικά από τις Αρχές του Εκουαδόρ.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση του Κίτο δεν έχει πάρει ακόμη θέση για το περιστατικό.
Ο Τζούλιαν Ασάνζ βρίσκεται έγκλειστος στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο από το 2012, κατηγορούμενος για υπόθεση βιασμού στην Σουηδία.
Η Σουηδία έχει ήδη βάλει τέλος στην έρευνα κατά του Ασάνζ, όμως, τον δημοσιογράφο ζητούν για έκδοση και οι αμερικανικές αρχές, καθώς τον κατηγορούν για διαρροή απόρρητων εγγράφων.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας