Μονόδρομο για την Ελλάδα θεωρεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, την τήρηση των δεσμεύσεών της προς τους Ευρωπαίους εταίρους της.
Σε δηλώσεις της προς τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο Μ. Σουλτς κινδυνολογώντας, σημείωσε πως εάν η Ελλάδα μονομερώς τερματίσει τις συμφωνίες της, τα άλλα μέρη «δεν θα είναι πλέον υποχρεωμένα» να τηρήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις, προσθέτοντας πως σε αυτή την περίπτωση, η Αθήνα «δεν θα λάβει άλλη χρηματοδότηση και το κράτος δεν θα μπορεί να καλύψει τις δαπάνες του».
«Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή από το να τηρήσει τις δεσμεύσεις της στους Ευρωπαίους εταίρους της», υπογράμμισε ο Μ. Σουλτς.
Όπως σημείωσε, «μπορούμε να κάνουμε παραχωρήσεις στην Ελλάδα, μόνο εάν η κυβέρνηση εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στους εταίρους της... Μπορούμε να βρούμε τρόπους να δώσουμε στην Ελλάδα πρόσβαση σε περιουσιακά στοιχεία που υπάρχουν σε ευρωπαϊκές χώρες και σε χώρες που έχουν διμερείς φορολογικές συμφωνίες με την Ε.Ε.».
Σημειώνεται πως σήμερα (Τετάρτη), ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στις Βρυξέλλες.
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών που ακολούθησε, ο Μ. Σουλτς σημείωσε πως «δεν έχουμε ακόμη τις λύσεις αλλά ο κ. Τσίπρας τις επιζητά», εκφράζοντας τη στήριξή του στην ελληνική κυβέρνηση: «Ο κ. Τσίπρας μάχεται για την ευρωπαϊκή συνεργασία, δεν αναζητά μόνο μια λύση για την Ελλάδα. Έχει την απόλυτη στήριξή μου».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας