Δώδεκα άνθρωποι, πρόσφυγες από τη Συρία, έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ελλάδα, όταν το πλοιάριο που τους μετέφερε βυθίστηκε έξω από το Κουσάντασι.
Τρεις αγνοούνται ανοιχτά του Αιγαίου και των τουρκικών ακτών, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται το κανάλι NTV.
Συγκεκριμένα, οι πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους, όταν το πλαστικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε ανοιχτά του Κουσάντασι.
Από το ναυάγιο διασώθηκαν επτά άνθρωποι, όπως μεταδίδει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DHA.
Όπως αναφέρεται, στο πλοιάριο επέβαιναν 22 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους πρόσφυγες από τη Συρία.
Οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει δύο Τούρκους διακινητές, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τυχόν επιζώντες, σύμφωνα με το Dogan.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας