Αθήνα, 20°C
Αθήνα
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
20°C
20.9° 18.4°
1 BF
71%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
21.6° 19.3°
2 BF
61%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
19°C
22.0° 19.4°
2 BF
75%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
1 BF
63%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
72%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
20.2° 20.2°
2 BF
74%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
2 BF
59%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.2° 21.2°
1 BF
67%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
21.4° 18.8°
4 BF
73%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.9° 18.2°
2 BF
61%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
3 BF
61%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.7° 19.7°
2 BF
68%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
20.3° 19.9°
4 BF
73%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.2° 21.2°
2 BF
57%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.1° 18.9°
1 BF
59%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.8° 18.8°
4 BF
79%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
21°C
20.5° 20.5°
2 BF
46%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
20.5° 18.3°
3 BF
66%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
21°C
21.3° 21.3°
2 BF
64%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
64%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Ντόναλντ Τραμπ - Βλαντιμίρ Πούτιν
Ap photo

Ο Τραμπ λέει πως ο Πούτιν θα απελευθερώσει για χάρη του τον ρεπόρτερ της WSJ αλλά το Κρεμλίνο διαψεύδει

Ο υποψήφιος για την αμερικάνικη προεδρεία υποστήριξε ότι ο φυλακισμένος δημοσιογράφος θα απελευθερωθεί σχεδόν αμέσως μετά τις εκλογές, μόνο εάν... ο ίδιος τις κερδίσει

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι θα χρησιμοποιήσει τη σχέση του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν για να βγάλει τον δημοσιογράφο της Wall Street Journal Έβαν Γκέρσκοβιτς από τις ρωσικές φυλακές.

Ο τέως πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία έγραψε  στην πλατφόρμα Truth Social ότι αυτό θα συμβεί λίγο μετά τις κάλπες του Νοεμβρίου, όπου επδιώκει να νικήσει τον Τζο Μπάιντεν για να επιστρέψει στο Λευκό Οίκο.

«Ο Έβαν Γκέρσκοβιτς, ο δημοσιογράφος από τη Wall Street Journal, ο οποίος κρατείται από τη Ρωσία, θα απελευθερωθεί σχεδόν αμέσως μετά τις εκλογές, αλλά σίγουρα πριν αναλάβω καθήκοντα. Θα είναι ΣΠΙΤΙ, ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ». «Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, θα το κάνει για μένα, αλλά όχι για οποιονδήποτε άλλον, και ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!», υποστήριξε ο Τραμπ χρησιμοποιώντας κεφαλαία γράμματα κατά την προσφιλή του συνήθεια.

Ο Τραμπ δεν αναφέρθηκε σε επαφές με τον Πούτιν ούτε είπε ποιούς λόγους έχει για να πιστεύει ότι ο δεύτερος θα απελευθερώσει τον Γκέρσκοβιτς, ο οποίος συνελήφθη πέρυσι το Μάρτιο στη Μόσχα με κατηγορίες για κατασκοπεία τις οποίες ο ίδιος, η εφημερίδα του και η κυβέρνηση Μπάιντεν αρνούνται κατηγορηματικά.  

Όμως, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ύστερα ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν είχε οποιαδήποτε επαφή με τον Ρεπουμπικάνο. «Φυσικά ο Πούτιν δεν είχε επαφές με τον Ντόναλντ Τραμπ», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Επαφές σχετικά με κρατουμένους πρέπει να διεξάγονται απολύτως σιωπηρά και με απόλυτη διακριτικότητα, τόνισε ο Πεσκόφ. «Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να είναι αποτελεσματικές», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ακόμα δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τη δίκη του Γκέρσκοβιτς. Ο Πούτιν είχε δηλώσει το Φεβρουάριο πως ο 32χρονος θα μπορούσε να απελευθερωθεί με αντάλλαγμα έναν Ρώσο, ο οποίος είναι φυλακισμένος στη Γερμανία για φόνο.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του ο Τραμπ είχε εκφράσει το θαυμασμό του για τον Πούτιν. Το 2018 είχε αρνηθεί να τον κατηγορήσει για ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016, αμφισβητώντας τα ευρήματα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών. Έχει δει ισχυριστεί πως θα μπορούσε να βάλει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία μέσα σε 24 ώρες αφότου επιστρέψει στο Λευκό Οίκο, χωρίς να πει πώς θα το κάνει.

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Τραμπ λέει πως ο Πούτιν θα απελευθερώσει για χάρη του τον ρεπόρτερ της WSJ αλλά το Κρεμλίνο διαψεύδει

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας