Η συνέντευξη Νετανιάχου στην Le Figaro, η άφιξη ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και η ανάληψη της θέσης του προπονητή της εθνικής Αγγλίας από τον Τόμας Τούχελ συνιστούν ορισμένες από τις σημαντικότερες ειδήσεις του σημερινού διεθνούς έντυπου τύπου.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο ο Guardian γράφει στο πρωτοσέλιδό του : «Η Ρωσία ύποπτη καθώς συσκευή που τοποθετήθηκε σε πτήση προκάλεσε φωτιά σε βρετανική αποθήκη» με το σχετικό αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας να επισημαίνει ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Βρετανίας ερευνά το κατά πόσο Ρώσοι κατάσκοποι τοποθέτησαν εμπρηστική συσκευή σε αποθήκη της DHL στο Μπίρμπινχαμ η οποία έφθασε με αεροπλάνο στη Βρετανία. Σε έτερο πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα έχει τίτλο : «Ο Τούχελ αναλαμβάνει την καυτή θέση του προπονητή της Αγγλίας» και σημειώνει ότι ο Γερμανός προπονητής επιβεβαιώθηκε ως ο διάδοχος του Γκάρετ Σάουθγκειτ ως προπονητής της Εθνικής Αγγλίας και ξεκαθάρισε άμεσα πώς ο βασικός του στόχος είναι να κερδίσει η Αγγλία το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.
Στη Γαλλία η Le Figaro έχει κεντρικό τίτλο : «Μετανάστευση : Οι Ευρωπαίοι στην οδό της αυστηρότητας» με το κύριο άρθρο να υπογραμμίζει ότι η σκλήρυνση της γερμανικής στάσης άλλαξε τη ευρωπαϊκή δυναμική και ότι οι Βρυξέλλες σχεδιάζουν να ενισχύσουν τις διαδικασίες επαναπροώθησης ανοίγοντας ειδικά κέντρα κράτησης σε τρίτες χώρες. Η εφημερίδα φιλοξενεί ακόμη συνέντευξη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων ότι η Γαλλία πρέπει να σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ. Παράλληλα υπερασπίζεται τον τρόπο με τον οποίο ο ισραηλινός στρατός μάχεται στη Γάζα και το Λίβανο ενώ απορρίπτει σθεναρά την κατηγορία ότι ενορχηστρώνει τον λιμό στη καταστραμμένη Γάζα. Η Le Monde από την πλευρά της έχει πρωτοσέλιδο τίτλο : «Στη Γάζα η ανηλεής πολιορκία της Τζαμπαλίγια» με τους δημοσιογράφους της εφημερίδας να επισημαίνουν ότι η κατάσταση στην βομβαρδισμένη πόλη είναι τραγική.
Στη Γερμανία η FAZ διερωτάται «Εάν απομακρύνεται η Τουρκία από τη Δύση;». Τονίζει ότι «όσον αφορά τουλάχιστον τη στάση του τουρκικού λαού, είναι προφανές πως συμβαίνει το αντίθετο : σύμφωνα με δημοσκόπηση του αμερικανικού Pew Research Center το ποσοστό των Τούρκων που αντιμετωπίζουν με θετικό τρόπο το ΝΑΤΟ έχει διπλασιαστεί σε σύγκριση με το 2019, όταν και είχε διεξαχθεί η προηγούμενη σχετική δημοσκόπηση. Στο ίδιο χρονικό διάστημα αυξήθηκε κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες και το ποσοστό των Τούρκων που αντιμετωπίζουν θετικά την ΕΕ, φτάνοντας στο 46%. Αν και οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία βρίσκονται εδώ και χρόνια "στον πάγο”, το 56% των ερωτηθέντων Τούρκων τάσσεται υπέρ της ένταξης στην Ένωση – εδώ και χρόνια το ποσοστό αυτό παρέμενε σημαντικά χαμηλότερο. Τέλος αυτοί που αντιμετωπίζουν με καχυποψία την Αμερική είναι ακόμη περισσότεροι : μόλις το 18% έχει θετική εικόνα για τις ΗΠΑ».
Στις ΗΠΑ τέλος η Wall Street Journal έχει τίτλο : «Φορτηγά με βοήθεια εισέρχονται στη Γάζα που αντιμετωπίζει κρίση» και επισημαίνει ότι το Ισραήλ επέτρεψε σε φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια να εισέλθουν χθες στη Γάζα μετά από έντονες πιέσεις που άσκησαν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας