«Επειδή είχε γράψει την πιο ωραία ιστορία για τον Τσε», φέρεται να απάντησε ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος της χούντας της Αργεντινής τη δεκαετία του 1970 όταν ρωτήθηκε «γιατί συνελήφθη ο Hector Oesterheld;». Εκτός από τη βιογραφία του Τσε, ο Αργεντινός συγγραφέας είχε γράψει το Eternauta, ένα εφιαλτικό αλλά και ελπιδοφόρο πολιτικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας και πολλά ακόμη σενάρια για κόμικς. Ηταν κομμουνιστής, και μάλιστα δραστήριος. Οι χούντες δεν χαρίζονται σε τέτοιες περιπτώσεις. Τον συνέλαβαν, τον φυλάκισαν και κανείς δεν έμαθε τίποτα πια γι’ αυτόν. Σαν να μην έφτανε η «εξαφάνιση» του Oesterheld, η χούντα απήγαγε και τις τέσσερις κόρες του αλλά και τους συζύγους τους. Από τότε θεωρούνται όλοι αγνοούμενοι. Παρά τις προσπάθειες καλλιτεχνών, φίλων και ακτιβιστών, μετά την πτώση της χούντας, ο Hector Oesterheld δεν βρέθηκε. «Πού είναι ο Oesterheld;» ρωτούν οι χαρακτήρες των κόμικς του στο σκίτσο του Felix Saborido (1983). Μόνο στις καρδιές των αναγνωστών του.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας