«Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει...». Μπορεί η ατάκα αυτή να λέγεται για πλάκα μεταξύ των μόνιμων παραθεριστών της περιοχής, αλλά κανείς πια δεν έχει τη δυνατότητα να αμφισβητήσει ότι εδράζεται στην πραγματικότητα.
Βλέπετε, οι παραλίες της σάρωσαν φέτος στον διεθνή διαγωνισμό για τις «γαλάζιες σημαίες», παίρνοντας δικαιωματικά 52 από αυτές.
Ούτως ή άλλως, η εικόνα της Ελλάδας αναβαθμίζεται στη διεθνή κονίστρα της Παγκόσμιας Περιβαλλοντικής Προστασίας με την πραγματοποίηση της 1ης επίσημης τελετής ανακοίνωσης βράβευσης ακτών και μαρινών των 50 χωρών του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», που έγινε χθες στη Χαλκιδική.
Πρόκειται για ιστορικό γεγονός για τη χώρα μας, αφού -μέχρι το 2015- η ανακοίνωση των «γαλάζιων σημαιών» για τις 50 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα γινόταν κάθε χρονιά με δελτίο Τύπου στη Δανία, όπου εδρεύει ο οργανισμός που κάνει τις απονομές.
Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, επισήμανε τη δυναμική του θεσμού της «γαλάζιας σημαίας» για την ανάδειξη της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης ενός τουριστικού προορισμού.
Πρόσθεσε ότι η φετινή εικόνα του ελληνικού τουρισμού δείχνει πως και το 2016 θα έχουμε άνοδο στις αφίξεις ξένων τουριστών, συμπληρώνοντας ότι παρακαταθήκη για την ανέλιξη των τουριστικών μεγεθών της χώρας αποτελεί η εικόνα των καθαρών ακτών μας και η συνεχής βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με «γαλάζια σημαία» για το 2016.
Υπογραμμίζεται ότι με 430 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα το 2016 διατήρησε την 3η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 χώρες.
Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 52 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής.
Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 3.462 ακτές, 660 μαρίνες και 21 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο (η βράβευση σκαφών πραγματοποιείται για πρώτη φορά από το ίδρυμα).
◼ Οι βραβεύσεις όλων των χωρών του βορείου ημισφαιρίου, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, βρίσκονται αναρτημένες από σήμερα στη νέα διεθνή ιστοσελίδα.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας