Ανεπιθύμητοι στη γειτονιά των Σεπολίων είναι ο Ηλίας Μίχος και η οικογένειά του, όπως είπαν στην «Εφ.Συν.» αρκετοί κάτοικοι που συναντήσαμε στη συγκέντρωση ενάντια στην εισαγγελική πρόταση που τον αφήνει «στα μαλακά» για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης. Στη γειτονιά που παρακολουθεί εκτενώς και συζητά καθημερινά για τις εξελίξεις στη δίκη, υποδέχθηκαν την εισήγηση της εισαγγελέα με παγωμάρα.
Αρκετοί κάτοικοι αναφέρουν ότι σύντομα ο Μίχος θα κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά πιθανότατα θα φύγει από την περιοχή για να πάει στο χωριό του. Πολλοί δεν θεωρούν τυχαία τα όσα εκτυλίσσονται στη δίκη, βλέποντας στήριξη στον κατηγορούμενο από την Εκκλησία αλλά και μέλη της Ν.Δ. «Αφού συγκάλυψαν τα Τέμπη, γιατί να μη συγκαλύψουν αυτό;» μας είπε εργαζόμενη σε καφέ της περιοχής, μια ερώτηση που αντικατοπτρίζει ένα ευρύτερο αίσθημα απογοήτευσης για τη Δικαιοσύνη. Οπως μας περιέγραφαν μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού-Ακαδημίας Πλάτωνος-Σεπολίων, που από την αρχή υπερασπίζονται το παιδί και τη μητέρα του με πλήθος κινητοποιήσεων, όλοι οι κάτοικοι αλλά και απλοί περαστικοί σχολίαζαν ότι η πρόταση δείχνει πως πρόκειται για επιχείρηση αθώωσης του Μίχου «για να βαφτιστεί κυριολεκτικά το μαύρο άσπρο».
Αρκετοί ελπίζουν ότι η απόφαση της προέδρου και των ενόρκων του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα είναι διαφορετική, ειδάλλως βλέπουν ένα «σκάνδαλο μεγατόνων», θεωρώντας ότι μπορεί από πίσω να βρίσκεται ακόμα κι ένα ευρύτερο κύκλωμα σωματεμπορίας.
Πραγματοποιήθηκε πορεία στη γειτονιά με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.000 ατόμων. Τα συνθήματα που κυριαρχούσαν ήταν πολλά και βροντερά. Από το πασίγνωστο «ούτε στον Κολωνό ούτε και πουθενά, τσακίζουμε το τράφικινγκ σε κάθε γειτονιά» μέχρι «πρώτα μας λέτε σπάστε τη σιωπή και μετά ξεπλένετε τον κάθε βιαστή». Επίσης ακούστηκαν συνθήματα υπέρ της απελευθέρωσης της μητέρας της 12χρονης, αλλά και κατά της αστυνομίας και του «σκοτεινού» ρόλου του Α.Τ. Κολωνού που δεν επενέβη όταν η μητέρα κατήγγειλε τον Ηλ. Μίχο.
Προς το τέλος της πορείας σημειώθηκαν επεισόδια όταν μικρή ομάδα διαδηλωτών προκάλεσε φθορές στο σουβλατζίδικο δίπλα από το μαγαζί του Ηλία Μίχου, κατηγορώντας τον ιδιοκτήτη του για συγκάλυψη.
● Σήμερα στις 7 μ.μ. η συνέλευση αλληλεγγύης στη 12χρονη καλεί σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας