Σε εξέλιξη είναι από το πρωί της Τρίτης επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί οκτώ προσαγωγές ατόμων, σχετικά με την εμπρηστική επίθεση σε τράπεζα των Πετραλώνων στα τέλη Ιανουαρίου.
Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., άλλα δύο άτομα τα οποία κρατούνται σε φυλακές της επαρχίας εξετάζονται για την ίδια υπόθεση.
Επίσης, στο πλαίσιο της επιχείρησης έχουν γίνει έρευνες σε 10 σπίτια, από όπου έχει κατασχεθεί υλικό το οποίο θα ερευνηθεί.
Η υπόθεση αφορά στην ομάδα «Σύμπραξη Εκδίκησης», η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για τρεις ενέργειες με ανακοινώσεις της σε γνωστό ισότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου:
- Τον Ιούλιο του 2023, επίθεση με χειροβομβίδα σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Χαϊδάρι.
- Το Νοέμβριο του 2023 βομβιστική επίθεση σε κατασκευαστική εταιρεία στην Κηφισιά.
- Την 25η Ιανουαρίου 2024, έκρηξη βόμβας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Πετράλωνα (στο ίδιο υποκατάστημα η οργάνωση 17 Νοέμβρη είχε δολοφονήσει τον αστυνομικό Χρήστο Μάτη).
Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης αναμένονται ανακοινώσεις.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας