Τα ορμητικά νερά αχρήστεψαν τη γέφυρα Αργύρη του δρόμου Καρδίτσας-Αρτας, με την καταστροφή της δεξιάς όχθης της καθόδου του ποταμιού και την πλήρη αποκοπή της γέφυρας, κάτι που είχε ως συνέπεια ολοκληρωτικό αποκλεισμό των κοντινών χωριών Δρακότρυπα, Βατσουνιά και Οξυά και όλων των χωριών της δυτικής Αργιθέας.
Τα παρασυρόμενα από τα ορμητικά νερά μπάζα σταμάτησαν πάνω στη μικρή γέφυρα και το νερό βρήκε διέξοδο στο πλάι της, παρασύροντας τα χώματα, δημιουργώντας νέα κοίτη και αποκόπτοντας την οδική κυκλοφορία στην περιοχή. Όπως είχαν καταγγείλει κάτοικοι και συλλογικότητες, πριν από έναν χρόνο και πλέον η εταιρεία που κατασκεύασε τον αιολικό σταθμό στο όρος Τύμπανος έλαβε την άδεια και ενίσχυσε τη γέφυρα από κάτω με τσιμεντένια υποστυλώματα ώστε να περνούν με ασφάλεια τα βαριά μηχανήματα για τις ανεμογεννήτριες του αιολικού.
Οι ίδιοι είχαν προειδοποιήσει ότι τα υποστυλώματα σε περίπτωση καταιγίδας αποτελούν φράγμα στη ροή του νερού, κάτι που διαφάνηκε στη γέφυρα σε μια νεροποντή τον Δεκέμβρη. Υπ' όψιν ότι η άδεια για τη γέφυρα προέβλεπε πως με το πέρας των έργων θα αφαιρούνταν τα υποστυλώματα.
Κι αυτά συμβαίνουν όταν στην ίδια περιοχή πριν από τρία χρόνια ακριβώς, τον Σεπτέμβριο του 2020, σε απόσταση ελάχιστων χιλιομέτρων, με τις καταστροφικές πλημμύρες του «Ιανού» έπεσαν τέσσερις γέφυρες (Μουζακίου, Καραϊσκάκη, Μπαλάνου, Ελληνόκαστρου) και θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας