Αθήνα, 16°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
17.3° 14.5°
1 BF
80%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
17.1° 14.9°
1 BF
84%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.1° 15.0°
3 BF
80%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
13°C
12.9° 12.9°
1 BF
86%
Βέροια
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
80%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
0 BF
100%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.0° 15.0°
1 BF
90%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
15.2° 13.8°
1 BF
99%
Μυτιλήνη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.0° 15.5°
1 BF
68%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
76%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
0 BF
78%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
16°C
15.9° 15.9°
2 BF
52%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.6° 15.6°
1 BF
90%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
17°C
18.4° 17.2°
0 BF
80%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
4 BF
78%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
14.4° 13.8°
2 BF
82%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
14.8° 14.8°
2 BF
69%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.7° 15.7°
2 BF
85%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
10.7° 10.7°
1 BF
94%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025

«Πληγή τα Κινδυνολογικά Δελτία Καιρού για τον Χειμερινό Τουρισμό της Δυτ. Μακεδονίας»

Θέμα πλήγματος στον χειμερινό τουρισμό περιοχών γενικότερα, και ειδικότερα της Δυτ. Μακεδονίας, θέτει με ανακοίνωσή του ο π. Νομάρχης Φλώρινας -Περ. Σύμβουλος (Συνδ. ΕΛΠΙΔΑ) Γιαννης Στρατάκης, σχετικά με τον τρόπο που παρουσιάζονται στα ΜΜΕ οι προγνώσεις για τον καιρό.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Πληγή τα Κινδυνολογικά Δελτία Καιρού για τον Χειμερινό Τουρισμό της Δυτ. Μακεδονίας

Το Σάββατο 22-1-22 ξημέρωσε μία καταπληκτική χειμωνιάτικη ημέρα  για τη Δυτ. Μακεδονία, ιδανική για χειμερινό τουρισμό,ίδιος καλός καιρός και την Κυριακή!

Έλα όμως που Τηλεόραση και Ηλεκτρονικός Τύπος συναγωνίζονται σε πολεμικού τύπου κινδυνολογικά μετεωρολογικά δελτία εδώ και μία βδομάδα, για επερχόμενες ακραίες καιρικές συνθήκες!

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά ούτε η εξαίρεση, όπου ο ένας ανταγωνίζεται τον άλλον πως θα παρουσιάσει με δόσεις υπερβολής για κάποιους πόντους τηλεθέασης ή επισκεψιμότητας, που εξασφαλίζεται με  δραματικές παρουσιάσεις,  επερχόμενων καιρικών φαινομένων. Πάντα το ακραίο, το δραματικό προσελκύει. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που οι περιοχές μας κερδίζουν κάποια λεπτά δημοσιότητας όταν πέσουν οι πρώτες νιφάδες χιονιού κυρίως μόνο, και όχι για τα προβλήματά τους.΄Όχι πως μία πρόβλεψη επικίνδυνων καιρικών φαινομένων δεν προστατεύει μία περιοχή και τους κατοίκους της.Άλλο όμως αυτό και άλλο η αόριστη γενικευμένη κινδυνολογία.

Έτσι ένα Σαββατοκύριακο ιδανικό για τις Τουριστικές Επιχειρήσεις της Δυτ. Μακεδονίας και τα Χιονοδρομικά της Κέντρα κύλησε με ακυρώσεις κρατήσεων και μειωμένη επισκεψιμότητα εξ αιτίας αυτής της αρνητικής δημοσιότητας και της κινδυνολογίας!

Δεν θεωρούμε πως αυτό το φαινόμενο είναι μία συνειδητή επιλογή των ΜΜΕ, αλλά  ότι τα ίδια μάλλον δεν αντιλαμβάνονται τις παράπλευρες αυτές επιπτώσεις για όλους τους χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς.

Για την αντιμετώπιση του διαχρονικού αυτού πράγματι προβλήματος είναι καιρός να καθιερωθούν από τα Μέσα Ενημέρωσης  ειδικά Δελτία Καιρου Τουριστικών προορισμών για τα Σαββατοκύριακα, αφού βελτιώσουν την εξειδίκευση των Δελτίων Καιρού κατα περιοχή( π.χ τι σημαίνει ο όρος Δ.Ελλάδα; ποιές περιοχές περιλαμβάνει; κ.α.)

Και επειδή οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή προσέλκυσαν και πάλι την δημοσιότητα ,είναι ευκαιρία αυτοί που με όμορφες πράγματι ανταποκρίσεις προβάλλουν τον τόπο μας, να προβάλλουν και τις αρνητικές επιπτώσεις που προκαλούν οι αρνητικές υπερβολές που καλλιεργούνται απο τα κεντρικά ΜΜΕ.

Τέλος αναγκαία είναι η κινητοποίηση της Περιφέρειας, των Δήμων, των Φορέων εκπροσώπησης των τουριστικών επιχειρήσεων,ακόμη και των Βουλευτών, κ.α. εμπλεκόμενων για την  προστασία του Τουριστικού Προϊόντος της Δυτ. Μακεδονίας. 

Γιαννης Στρατάκης 

π. Νομάρχης Φλώρινας -Περ. Σύμβουλος (Συνδ. ΕΛΠΙΔΑ)»

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Πληγή τα Κινδυνολογικά Δελτία Καιρού για τον Χειμερινό Τουρισμό της Δυτ. Μακεδονίας»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας