Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
19.0° 16.3°
2 BF
73%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 16.0°
2 BF
85%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.0°
3 BF
78%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
3 BF
77%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
75%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
82%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18°C
17.8° 16.1°
3 BF
82%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 15.9°
1 BF
66%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
68%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.7° 16.7°
1 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.1° 17.9°
2 BF
82%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
87%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 16.7°
2 BF
58%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
81%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
2 BF
64%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.3° 16.3°
2 BF
77%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
17°C
17.1° 17.1°
2 BF
82%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
92%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Από την κινητοποίηση των μελών του ΠΟΛΚΕΟΑ έξω από το δικαστήριο | ΠΟΛΚΕΟΑ

ΠΟΛΚΕΟΑ: Ταπεινωτική η ήττα της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. στο δικαστήριο

Συντριπτική ήταν υπερίσχυση των επιχειρημάτων του ΠΟΛΚΕΟΑ κατά την ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο επί των ασφαλιστικών μέτρων που ζητά η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., η οποία, όπως καταγγέλλει το ΠΟΛΚΕΟΑ, επιδιώκει να βγάλουν στο σφυρί τα ιστορικά αεροπλάνα της Ολυμπιακής.

Το ΠΟΛΚΕΟΑ (Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας) κάνει τα τελευταία χρόνια έναν αγώνα να τηρηθούν οι υποσχέσεις και δεσμεύσεις για δημιουργία μουσείου πολιτικής αεροπορίας, ανάλογου με αυτά που υπάρχουν και σε άλλες χώρες του κόσμου, ωστόσο βρέθηκε αντιμέτωπη με τα σχέδια ανάπλασης του Ελληνικού, με την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. να ζητά την εκποίηση των ιστορικών αεροσκαφών της Ολυμπιακής.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΠΟΛΚΕΟΑ, κατά τη δικαστική διαδικασία της 31ης Μαΐου, με τους νομικούς του συμβούλους και τους πολύ καλούς γνώστες της υπόθεσης μάρτυρες, διαμόρφωσε μία εξαιρετική ομάδα και υποχρέωσε σε ταπεινωτική ήττα την ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. σε επίπεδο εντυπώσεων στο ακροατήριο.

Και προσθέτει:

«Πίστευαν πως θα κάνανε περίπατο, ευελπιστώντας και ποντάροντας στο ότι έχουν το γκοβέρνο μαζί τους. Πιάστηκαν αδιάβαστοι, πρόχειροι και όλα τους τα επιχειρήματα έωλα. Πήραν σε όλα την απάντησή τους!

Φτάσανε στο σημείο, διαπιστώνοντας πως είχαν «απώλεια στήριξης», να προσπαθούν να αξιοποιήσουν το «Αντάμωμα» του κόσμου της Ολυμπιακής στα αεροσκάφη, αρνητικά. Πήρανε όμως την πρέπουσα απάντηση, το δε ακροατήριο να ξεσπά… σε γέλια από την αστοχία των επιχειρημάτων τους.

Το ΠΟΛΚΕΟΑ πιστεύει πως, με όσα διαδραματίστηκαν στο ακροατήριο για 3,5 ώρες, πρέπει να αποτυπωθεί και με την απόφαση». 

Όπως σημειώνει:

«Το “ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ” κυριάρχησε. Εκτιμούμε πως η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. αφήνει σοβαρά εκτεθειμένη πολιτικά την Κυβέρνηση με τις επιλογές της. Επί μία δεκαετία δεν κατάφερε να έχει μέσα από έναν σοβαρό διάλογο ένα business plan αποδεκτό, που θα διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον, καθώς και την ιστορικότητα του χώρου.

Είναι προφανές πως η τακτική της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. τα τελευταία χρόνια μέσα από την απροκάλυπτη στάση της να εναρμονίζεται με τις θέσεις του «Ε» αναδεικνύει ένα μείζον θέμα. Ποιος υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον; Όχι πάντως η ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.». 

Και καταλήγει:

«Τι κάνει η Κυβέρνηση γι' αυτό; Η ιστορικότητα του χώρου, το πολιτισμικό αποτύπωμα του Ελληνικού, η πολιτιστική κληρονομιά της Ολυμπιακής Αεροπορίας, της Πολιτικής Αεροπορίας δεν μπορούν να αφεθούν στα όποια golden boys που κοιτάνε την… δική τους επόμενη μέρα!

»Η Πολιτεία νομοθέτησε σχετικά και προέβλεψε Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας (ΦΕΚ 35_01.03.2018). Η απάντηση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. (επιστ.Αρ.Πρωτ.72_27_01_2021) ότι δεν δεσμεύεται ο «Ε» και δεν περιλαμβάνεται στο επιχειρηματικό πλάνο του το Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας!!! Με ποιανού την πλευρά είστε;

»Η Κυβέρνηση, το ιδιαίτερα αρνητικό “φορτίο” που κληροδοτεί από την τακτική της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., εάν δεν προτίθεται να τα χρεωθεί έχει μία επιλογή: Προωθεί την πρόταση ΠΟΛΚΕΟΑ ως μόνη λύση. Είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση.

»Τέλος, υπενθυμίζουμε πως όλα τα Κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου, οι αρμόδιοι φορείς, Δήμοι, Περιφέρεια και εκατοντάδες κοινωνικοί φορείς ζητούν τη δημιουργία Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας στο Ελληνικό».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
ΠΟΛΚΕΟΑ: Ταπεινωτική η ήττα της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. στο δικαστήριο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας