Αθήνα, 17°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.6° 15.2°
2 BF
77%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 16.4°
2 BF
85%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 15.5°
3 BF
78%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
2 BF
88%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
0 BF
77%
Βέροια
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
15.2° 15.2°
2 BF
80%
Κοζάνη
Αραιές νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.5° 16.5°
2 BF
86%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.4° 15.5°
2 BF
93%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.1° 15.9°
1 BF
70%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.5° 16.5°
2 BF
69%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.8° 16.8°
2 BF
79%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
49%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
14°C
13.9° 13.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
18°C
18.3° 16.2°
1 BF
65%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
5 BF
78%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.6° 15.8°
0 BF
77%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
72%
Κατερίνη
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
84%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
94%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Η «Παρέμβαση Πολιτών» επισημαίνει ότι στις συγκεκριμένες κινητοποιήσεις συμμετείχαν βουλευτές και δήμαρχοι

Δικογραφίες κατά πολιτών για τα διόδια

Για σχηματισμό τριών δικογραφιών από τις τοπικές αστυνομικές αρχές σε βάρος πολιτών που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία».

«Η ‘έμπνευση’ του πρώην υπουργού κ. Βορίδη να ποινικοποιήσει τις κινητοποιήσεις στους σταθμούς διοδίων βρίσκει εφαρμογή και θα οδηγήσει συμπολίτες μας στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή διαμαρτυρήθηκαν ασκώντας το δικαίωμα που παρέχει σε όλους μας το άρθρο 11 του Ελληνικού Συντάγματος» τονίζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η «Παρέμβαση Πολιτών», σημειώνοντας παράλληλα ότι «αυτό που μας προκαλεί εντύπωση είναι γιατί επιλέγει αυτή η χρονική περίοδος για την έναρξη των διώξεων όταν μάλιστα ο υπουργός κ. Σταθάκης έχει ήδη δεσμευτεί για αποποινικοποίηση της διέλευσης χωρίς καταβολή αντιτίμου καθώς και για αποποινικοποίηση των κινητοποιήσεων».

Μάλιστα στην ανακοίνωσή της η «Παρέμβαση Πολιτών» επισημαίνει ότι στις συγκεκριμένες κινητοποιήσεις συμμετείχαν βουλευτές και δήμαρχοι και εκφράζει την απορία της «γιατί η ποινική διαδικασία δεν έχει κινηθεί εναντίον τους».

Παράλληλα η «Παρέμβαση Πολιτών» επισημαίνει ότι έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα ενάντια στα διόδια, «έναν αγώνα που είχε δεχθεί σκληρή κριτική από τους εκπροσώπους των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και των εταιρειών που εκμεταλλεύονται τους δημόσιους δρόμους, αλλά και σωρεία διώξεων, εκφοβισμών και λάσπης στην προσπάθειά τους να κάμψουν τον αγώνα των πολιτών» όπως και χαρακτηριστικά προσδιορίζεται στην ανακοίνωση. Τονίζει επίσης ότι «η κατάργηση των διοδίων είναι πάγια και αδιαπραγμάτευτη θέση μας» και σημειώνει ότι «δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι το ηθικό μας δεν θα καμφθεί και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το αυτονόητο».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Δικογραφίες κατά πολιτών για τα διόδια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας