Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
19.0° 16.3°
2 BF
73%
Θεσσαλονίκη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 16.0°
2 BF
85%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.2° 18.0°
3 BF
78%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.9°
3 BF
77%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
1 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
75%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
11.4° 11.4°
0 BF
94%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
82%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18°C
17.8° 16.1°
3 BF
82%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.7° 15.9°
1 BF
66%
Ερμούπολη
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
2 BF
68%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.7° 16.7°
1 BF
77%
Κεφαλονιά
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
18.1° 17.9°
2 BF
82%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
17°C
16.6° 16.6°
1 BF
87%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
19°C
19.1° 16.7°
2 BF
58%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
18.2° 17.8°
4 BF
81%
Χαλκίδα
Σποραδικές νεφώσεις
18°C
17.7° 17.7°
2 BF
64%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.3° 16.3°
2 BF
77%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
17°C
17.1° 17.1°
2 BF
82%
Καστοριά
Αραιές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
92%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025

Αποδοκιμασία και αντιδράσεις για τις προσαγωγές δικηγόρων από την ΕΛ.ΑΣ.

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η κίνησης της ΕΛ.ΑΣ. να προσάγει τους δικηγόρους Θανάση Καμπαγιάννη και Κώστα Παπαδάκη στο πλαίσιο της εκτός ελέγχου αυταρχικότητας για τη σημερινή επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Την έντονη διαμαρτυρία του εξέφρασε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών αναφέροντας:

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, διαμαρτυρήθηκε έντονα στις αστυνομικές αρχές, αλλά και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις προσαγωγές / συλλήψεις δικηγόρων που έγιναν σήμερα από την ΕΛ.ΑΣ., στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος στα Εξάρχεια.

H πρωτοφανής αυτή ενέργεια των αστυνομικών αρχών που παρεμπόδισε τους συναδέλφους από το να ασκήσουν το υπερασπιστικό τους καθήκον παραβιάζει την ουσία του δικηγορικού λειτουργήματος και πλήττει σοβαρά τον πυρήνα του κράτους δικαίου.

Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, παράλληλα, ζήτησε να τηρηθεί άμεσα ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας που δεν επιτρέπει την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για τους δικηγόρους.

«Επίδειξη δύναμης και αυταρχισμού»

Την προσαγωγή των Θ. Καμπαγιάννη και Κ. Παπαδάκη καταδικάζουν και οι συνήγοροι της οικογένειας του Παύλου Φύσσα κάνοντας λόγο για επίδειξη δύναμης και αυταρχισμού και προσπάθεια εμπέδωσης του αισθήματος της αστυνομοκρατίας.

«Μακάρι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να επιδείκνυε τον ίδιο ζήλο για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του φυγόδικου Χρήστου Παππά, όπως επέδειξε σήμερα προσάγοντας αναίτια πολίτες και δικηγόρους» σχολιάζουν με νόημα.

Η ανακοίνωση

Σήμερα, 6-12-2020 κατέρρευσε εκ νέου το πρόσχημα της προάσπισης της δημόσια υγείας ως δικαιολογητική βάση για την απαγόρευση  συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Ο μοναδικός λόγος έκδοσης αυτής της απόφασης ήταν η επίδειξη δύναμης και αυταρχισμού, η εμπέδωση του αισθήματος της αστυνομοκρατίας απέναντι στους πολίτες. Η αστυνομία, κατόπιν εντολών, προσήγαγε άτομα που βρίσκονταν στα Εξάρχεια τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας (μάσκες και αποστάσεις), που ήθελαν να τιμήσουν τη μνήμη του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, θύμα της κρατικής βίας, αφήνοντας κατά μόνας ένα λουλούδι στο μνημείο. Τα λουλούδια-όπως και οι συμβολικές εκδηλώσεις μνήμης-αποτελούν απειλή για την Ελληνική Αστυνομία και την έννομη τάξη  και πρέπει να καταστρέφονται πάραυτα, όπως φάνηκε και από το βίντεο που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά δίκτυα με τον αστυνομικό των  ΜΑΤ.

Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και οι συνάδελφοί μας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των δύο συναδέλφων μας, όσο και όλων των προσαχθέντων.

Μακάρι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να επιδείκνυε τον ίδιο ζήλο για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του φυγόδικου Χρήστου Παππά, όπως επέδειξε σήμερα προσάγοντας αναίτια πολίτες και δικηγόρους.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής-υποστήριξης της κατηγορίας της οικογένειας Φύσσα

Ανδρέας Τζέλλης

Χρύσα Παπαδοπούλου

Ελευθερία Τομπατζόγλου

Ειρήνη Μπολάνου

 

Η δήλωση του Θανάση Καμπαγιάννη στην efsyn.gr για το όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Αποδοκιμασία και αντιδράσεις για τις προσαγωγές δικηγόρων από την ΕΛ.ΑΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας