Αθήνα, 16°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
17.3° 14.5°
1 BF
80%
Θεσσαλονίκη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
17.1° 14.9°
1 BF
84%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.1° 15.0°
3 BF
80%
Ιωάννινα
Αυξημένες νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Αυξημένες νεφώσεις
13°C
12.9° 12.9°
1 BF
86%
Βέροια
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
1 BF
80%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
10°C
10.4° 10.4°
0 BF
100%
Αγρίνιο
Αραιές νεφώσεις
15°C
15.0° 15.0°
1 BF
90%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
15.2° 13.8°
1 BF
99%
Μυτιλήνη
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
16.0° 15.5°
1 BF
68%
Ερμούπολη
Αίθριος καιρός
15°C
15.3° 15.3°
2 BF
76%
Σκόπελος
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
0 BF
78%
Κεφαλονιά
Αίθριος καιρός
16°C
15.9° 15.9°
2 BF
52%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
16°C
15.6° 15.6°
1 BF
90%
Λαμία
Αραιές νεφώσεις
17°C
18.4° 17.2°
0 BF
80%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.8° 17.7°
4 BF
78%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
14°C
14.4° 13.8°
2 BF
82%
Καβάλα
Ελαφρές νεφώσεις
15°C
14.8° 14.8°
2 BF
69%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
16°C
15.7° 15.7°
2 BF
85%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
11°C
10.7° 10.7°
1 BF
94%
ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
Κύμα κακοκαιρίας πάνω από την Αθήνα | EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Έντονα καιρικά φαινόμενα φέρνει η «Διδώ»

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχικά κυρίως στα δυτικά και νότια, και σταδιακά από το μεσημέρι και μετά σχεδόν στο σύνολο της χώρας από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Διδώ».

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, οι οποίες στα δυτικά και βόρεια θα είναι εντονότερες. Αυξημένη είναι η πιθανότητα να χιονίσει σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο έως 900 μέτρα. Πολύ θυελλώδεις άνεμοι αναμένονται τις βραδινές ώρες κατά τόπους στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 9 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 2 έως 13 βαθμούς, στην Ήπειρο από 6 έως 13 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 14 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 10 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 16, και στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 7 έως 15 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και βαθμιαία τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά έως βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς και θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί με σταδιακή ενίσχυση τοπικά σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και το βράδυ τοπικά στα Δωδεκάνησα θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ, ενώ στα δυτικά πελάγη από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στην αρχή της ημέρας στα νότια πελάγη με εντάσεις έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά τμήματα του νομού, αλλά μετά το θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στο σύνολο του νομού, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 5 έως 6 μποφόρ και βαθμιαία ενίσχυση στα 7 μποφόρ, αλλά από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 12 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους και ενδεχομένως μεμονωμένες καταιγίδες. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ ενισχυόμενοι έως τις βραδινές ώρες σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Έντονα καιρικά φαινόμενα φέρνει η «Διδώ»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας