ΜΕΝΟΥ
Παρασκευή, 25 Απριλίου, 2025
Πρόσφυγες χθες στον Πειραιά / Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Στον Πειραιά 500 μετανάστες από τη Σύμη

Περίπου πεντακόσιοι πρόσφυγες, που έφτασαν τις τελευταίες μέρες στη Σύμη από τα τουρκικά παράλια, μεταφέρθηκαν στον Πειραιά χθες βράδυ με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι περισσότεροι πρόσφυγες είχαν κατασκηνώσει σε δρόμους του νησιού, έξω από το αστυνομικό τμήμα και το Λιμεναρχείο.

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να φτάσουν ακόμα 570 αιτούντες άσυλο, που ανήκουν στις λεγόμενες ευάλωτες κατηγορίες και βρίσκονταν από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Χθες μεταφέρθηκαν επίσης 453 μετανάστες από τη Μυτιλήνη και 13 από τη Χίο για να μεταφερθούν στο Βαγιοχώρι, κοντά στη λίμνη Βόλβη της κεντρικής Μακεδονίας.

Σήμερα στο ΚΥΤ της Μόριας φιλοξενούνται 13.300 άτομα, από τα οποία περίπου 1.000 είναι ασυνόδευτα ανήλικοι ασυνόδευτοι πρόσφυγες.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στον Πειραιά 500 μετανάστες από τη Σύμη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας