Οι εύλογες αντιδράσεις συγγενών δολοφονημένων που εδώ και δύο ημέρες ακούγονται αδιαλείπτως από τα ΜΜΕ κάλυψαν όλες τις άλλες αδύναμες φωνές άλλων συγγενών άλλων δολοφονημένων, που δεν είδαν να παίρνει απλώς άδεια εκείνος που στέρησε από κοντά τους ένα αγαπημένο πρόσωπο, αλλά να αποφυλακίζεται μόλις 7 χρόνια μετά τη δολοφονία και να απολαμβάνει πλήρως την ελευθερία του.
Το είδαμε και το βλέπουμε συνεχώς και μας το θύμισε χθες η προσωπική και αξιοπρεπής ανάρτηση του γιου του δολοφονημένου από ακροδεξιούς της Ν.Δ. καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα.
Γράφει ο Διονύσης Τεμπονέρας:
«‘‘Φοβάμαι ότι θα χρειαστεί να πάω και σε μια άλλη κηδεία θύματος’’ δήλωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή τη 48ωρη άδεια του Δ. Κουφοντίνα.
Ξεχνά προφανώς ότι και εμείς πήγαμε σε κηδείες.
Και είδαμε μάλιστα τους πολιτικούς του συνοδοιπόρους, ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Τεμπονέρα και τόσων άλλων, όλα αυτά τα χρόνια, να φροντίζουν οι φονιάδες να αποκαθίστανται σε θέσεις Τραπεζών, να παρελαύνουν αμετανόητοι στα κανάλια και στη βουλή και να απολαμβάνουν τη θαλπωρή της κατοικίας τους, κόντρα στο κοινό αίσθημα της κοινωνίας.
Δεν έδειξε ο ίδιος και η οικογένειά του την ίδια ενόχληση ούτε για την αποφυλάκιση Καλαμπόκα μόλις 7 χρόνια μετά τη δολοφονία, ούτε βέβαια για την αποφυλάκιση Ρουπακιά, ούτε βέβαια για την αποφυλάκιση των λοιπών μελών της Χρυσής Αυγής, ούτε όμως και παλιότερα για την αποφυλάκιση Παττακού.
Ο ίδιος στην τοξική και νεοφιλελεύθερη σκέψη του προφανώς δεν έχει βρει ούτε τη στοιχειώδη ισορροπία που εμπεριέχει η αστική δημοκρατία.
Εκείνη που επιβάλλει η συμπεριφορά μιας οργανωμένης κοινωνίας σε ανθρώπους που χρεώνονται την ευθύνη των πράξεών τους να μην είναι εκδικητική, αλλά να προτάσσει τον ανθρωπισμό.
Εκείνη που δεν αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ως αιώνιο εγκληματία και του παρέχει στοιχειώδη δικαιώματα που παρέχονται από το νόμο.
Δεν είμαστε ίδιοι κ. Περιφερειάρχη. Δεν θα είμαστε ποτέ...».
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας