Αντιμέτωποι με σοβαρές κατηγορίες βρίσκονται, πλέον, τρεις άνθρωποι για την εμπλοκή τους στο τρομακτικό δυστύχημα της Χαλκιδικής που έφερε τον θάνατο του 19χρονου Γιάννη.
Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πολυγύρου άσκησε ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο κατά συναυτουργία στον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ του τρόμου και στον χειριστή του μηχανήματος. Παράλληλα, ο μηχανικός που έβαλε την υπογραφή του για τη λειτουργία διώκεται για απλή συνέργεια.
Το προσεχές χρονικό διάστημα οι τρεις κατηγορούμενοι αναμένεται να κληθούν για τις απολογίες τους στον ανακριτή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθούν τυχόν ποινικές ευθύνες άλλων προσώπων.
Σημειώνεται ότι ήδη είναι σε εξέλιξη και άλλη εισαγγελική έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες τοπικών αρχόντων και στο πλαίσιο αυτής έχει ήδη δώσει εξηγήσεις η δήμαρχος Κασσάνδρας, αλλά κι ένας υπάλληλος.
Σύμφωνα, μάλιστα, με την ΕΡΤ, ο κύκλος των ερευνών θα ανοίξει και αναμένεται να κληθεί για κατάθεση και μια αντιδήμαρχος, την οποία κατονόμασε η δήμαρχος.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας