Ο 44χρονος ποινικός, ο οποίος συνελήφθη ως ο φερόμενος ως δολοφόνος του 54χρονο τοπογράφου στο Ψυχικό, ζήτησε και έλαβε, όπως αναμενόταν, προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.
Βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας, ωστόσο ο ίδιος φέρεται να έχει αρνηθεί κάθε ανάμιξη στη δολοφονία.
Ο 44χρονος, που συνελήφθη το Σάββατο, μετήχθη στην Ευελπίδων υπό πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας το πρωί της Κυριακής, λίγο μετά τις 9 το πρωί, όπου αρχικά οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές σε βάρος του με βάση το υλικό που συνέλεξαν οι αστυνομικοί.
Στη συνέχεια, ο 44χρονος οδηγήθηκε στην 31η Τακτική Ανακρίτρια, από την οποία ζήτησε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του. Οι αρχές πιστεύουν, με βάση τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, τα βίντεο που καταγράφουν τις κινήσεις του και τα αντικείμενα (τηλέφωνα, κάρτες sim, κ.λπ.) που έχουν κατασχέσει οι αστυνομικοί από την κατοικία του, ότι αυτό είναι ο φυσικός αυτουργός της δολοφονικής επίθεσης, και πλέον στρέφουν τις έρευνές τους στον ηθικό αυτουργό. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μάλιστα, έχουν εστιάσει στη Μύκονο -και στη Σύρο όπου βρίσκεται η Πολεοδομία Κυκλάδων- και μάλιστα σε επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον τομέα των ακινήτων.
Τι εξετάζουν οι αρχές
Στο σπίτι του 44χρονου, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο Ψυχικό, βρέθηκαν σε κρύπτη στην ψευδοοροφή, δύο κινητά τηλέφωνα, μία συσκευή GPS και κάρτες SIM.
Τα τηλέφωνα αυτά, καθώς και άλλα αντικείμενα, όπως ρουχισμός, παπούτσια, μια ζώνη και άλλα αντικείμενα, εστάλησαν στα εργαστήρια της Αστυνομίας, όπου γίνεται έλεγχος για δακτυλικά αποτυπώματα, γενετικό υλικό και ίχνη πυρίτιδας. Επίσης, οι αρχές εκτιμούν ότι χρήσιμα θα φανούν και τα αποτελέσματα από τον έλεγχο στα κινητά γιατί εκεί θα βρεθούν επαφές, μηνύματα, γεωγραφικά στίγματα.
Η αστυνομία εκτιμά ότι ο 44χρονος φερόμενος δράστης της δολοφονικής επίθεσης διέθετε και άλλο χώρο, στον οποίο ενδεχομένως κρύβει οπλισμό ή οτιδήποτε άλλο και προσπαθούν να τον εντοπίσουν.
Είχε πάει στη Μύκονο
Η σύντροφος του 44χρονου, που είχε προσαχθεί και τελικά αφέθηκε ελεύθερη, φέρεται στην κατάθεσή της να αποκάλυψε στις αρχές ότι προ μηνών είχαν ταξιδέψει μαζί στη Μύκονο «για δουλειές» και πως ο συλληφθείς είχε συναντήσεις με διάφορα άτομα.
Επίσης φέρεται να έχει αναγνωρίσει σε φωτογραφίες που της έδειξαν οι αστυνομικοί κάποιο από αυτά τα άτομα.
Οι κινήσεις του 44χρονου
Σύμφωνα με την αστυνομία, μετά τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου, ο συλληφθείς έφυγε με το σκούτερ που χρησιμοποίησε στη δολοφονική επίθεση και πήγε αρχικά στου Ζωγράφου. Στη συνέχεια, πήγε στο Μαρούσι, στο υπόγειο πάρκινγκ πολυκατοικίας, που ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο. Στο Μαρούσι βρίσκεται και το σπίτι της συντρόφου του, όπου διαμένει και ο ίδιος.
Εκεί άφησε το σκούτερ και έφυγε με τη δική του μοτοσικλέτα, μια BMW, με την οποία επέστρεψε στο δικό του σπίτι, στο Νέο Ψυχικό, το οποίο, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, είναι πολύ κοντά στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 54χρονος τοπογράφος.
Στη συνέχεια, ο 44χρονος έγινε αντιληπτός με ένα νοικιασμένο βαν να προσπαθεί να φορτώσει τη μοτοσικλέτα από το σπίτι του στο Ν. Ψυχικό, ενώ σε απόσταση ακολουθούσε η σύντροφός του με ΙΧ.
Τότε, επενέβησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος να χαθούν ενοχοποιητικά στοιχεία.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας