Στο μικροσκόπιο της εισαγγελίας Βόλου φαίνεται πως μπαίνει ο δήμαρχος της πόλης μετά το υβριστικό παραλήρημα και τις χυδαιότητες που εκστόμισε κατά δημοσιογράφων. Σύμφωνα με τοπικά μέσα η εισαγγελία φέρεται να διέταξε αυτεπάγγελτα προκαταρκτική για διέγερση διάπραξης εγκλημάτων.
Ο Αχιλλέας Μπέος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα έκανε λόγο για «σκουπίδια της δημοσιογραφίας», «κοπρίτες ξεφτιλισμένους» και «άπλυτες πατσαβούρες», ονοματίζοντας δημοσιογράφους της πόλης και προτρέποντας τους πολίτες να τους φτύνουν και να τους πετάνε γιαούρτια και αυγά.
Όπως μεταδίδει το magnesianews οι δημοσιογράφοι Κατερίνα Τασσοπούλου και Δημήτρης Καρεκλίδης, οι οποίοι βρέθηκαν στο στόχαστρο του δημάρχου, ετοιμάζονται να καταθέσουν αγωγή κατά του Αχιλλέα Μπέου, ενώ το παραλήρημά του έφερε σφοδρή αντίδραση από τις δημοσιογραφικές ενώσεις.
Με κοινή τους ανακοίνωση η ΠΟΕΣΥ και οι Ενώσεις Συντακτών (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΠΗΤ) εκφράζουν την συμπαράστασή τους στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣτΕΕ) και παράλληλα ζητούν την παρέμβαση των δικαστικών αρχών.
Η επίθεση κατά δημοσιογράφων από το 14:50 στο βίντεο:
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας