Αθήνα, 20°C
Αθήνα
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
20°C
20.9° 18.4°
1 BF
71%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
21°C
21.6° 19.3°
2 BF
61%
Πάτρα
Αραιές νεφώσεις
19°C
22.0° 19.4°
2 BF
75%
Ιωάννινα
Σποραδικές νεφώσεις
17°C
16.9° 16.9°
1 BF
63%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
17.9° 17.9°
3 BF
72%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
20°C
20.2° 20.2°
2 BF
74%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
15°C
15.4° 15.4°
2 BF
59%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.2° 21.2°
1 BF
67%
Ηράκλειο
Ασθενείς βροχοπτώσεις
20°C
21.4° 18.8°
4 BF
73%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
19°C
19.9° 18.2°
2 BF
61%
Ερμούπολη
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.4° 19.4°
3 BF
61%
Σκόπελος
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
19.7° 19.7°
2 BF
68%
Κεφαλονιά
Ελαφρές νεφώσεις
20°C
20.3° 19.9°
4 BF
73%
Λάρισα
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.2° 21.2°
2 BF
57%
Λαμία
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.1° 18.9°
1 BF
59%
Ρόδος
Σποραδικές νεφώσεις
19°C
19.8° 18.8°
4 BF
79%
Χαλκίδα
Αραιές νεφώσεις
21°C
20.5° 20.5°
2 BF
46%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
20°C
20.5° 18.3°
3 BF
66%
Κατερίνη
Αραιές νεφώσεις
21°C
21.3° 21.3°
2 BF
64%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.0° 17.0°
2 BF
64%
ΜΕΝΟΥ
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Η φωτογραφία του Νικόλαου Κοντοστάθη που δόθηκε από την Ελληνική Αστυνομία

Μετ' εμποδίων η δίκη του «ψευτογιατρού» - Διεκόπη για τις 23 Νοεμβρίου UPD

Με απόντα τον κατηγορούμενο που δήλωσε ασθένεια, ξεκίνησε η δίκη του Δρος Κοντού, κατά κόσμον Νικόλαου  Κοντοστάθη, που φέρεται να προκάλεσε τον θάνατο 12 ασθενών, ενώ άλλοι 14 βρέθηκαν ένα βήμα πριν τον θάνατο.

Θύματα και συγγενείς θυμάτων ζήτησαν την παραδειγματική τιμωρία του «ψευτογιατρού» ο οποίος εξαπάτησε ανθρώπους που βρίσκονταν σε απόγνωση, πουλώντας τους δήθεν θεραπείες του με βότανα.

Η δίκη διεκόπη τελικά για τις 23 Νοεμβρίου.

 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, λίγο πριν συνέλθει το Κακουργιοδικείο για τον 48χρονο και τους 16 συγκατηγορουμένους του, τα θύματα του γνωστού ως «Dr Kontos» συγκλόνισαν περιγράφοντας σκηνές από τη δράση του.

Θύμα: «Τον γνώρισα μέσω μιας φίλης μου, η οποία τελικά κατέληξε. Εκείνη τον είχε γνωρίσει μέσω του πνευματικού της. Έκανε χημειοθεραπεία και της είπε να τη σταματήσει και να ξεκινήσει κάτι αποστάγματα, μια ειδική διατροφή, κάτι βιταμίνες και έδινε και κάτι μαντζούνια παραισθησιογόνα. Τα ίδια έλεγε και σε μένα και μου έκανε ενέσεις. Υποτροπίασα και κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά επειδή του τηλεφωνούσα και μου έλεγε ότι είναι στην Ιταλία και να τον περιμένω να γυρίσει να μου κάνει ένεση. Μου είχε ζητήσει 17 χιλιάδες, του είχα δώσει τις έξι και άλλες δύο χιλιάδες για έξοδα».

Γιος θύματος: «Ο πατέρας μου ήταν άρρωστος, μας σύστησε τον Dr Kontos ένα πρόσωπο του φιλικού μου περιβάλλοντος. Μας έλεγε ο κατηγορούμενος ότι όλα θα πάνε καλά, να μην ανησυχούμε, υπάρχει θεραπεία με κάποια βότανα. Μας ζητούσε χρήματα, 10-15 χιλιάδες, μας κορόιδευε, πόνταρε στην απόγνωσή μας, παρίστανε το γιατρό από την Ελβετία, μπαινόβγαινε στις κλινικές, μιλούσε στους γιατρούς...».

 

«Οι γονείς έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Θέλουν την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου. Μέσω αυτής θα έρθει η δικαίωση και η κάθαρση», δήλωσε ο συνήγορος των οικογενειών που έχασαν τα παιδιά τους, Δημήτρης Κουσιουρής.

Ο Στέλιος Σούρλας, επίσης δικηγόρος πολιτικής αγωγής, σημείωσε ότι «οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου ότι δεν παρότρυνε τα θύματα να διακόψουν τη θεραπεία τους είναι ψευδείς».

Κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα της δίκης, ο βασικός κατηγορούμενος ήταν απών καθώς δήλωσε ασθένεια, ενώ από την πλευρά των δικηγόρων τέθηκε σειρά αιτημάτων για αλλαγή δικαστικής αίθουσας, καθώς η συγκεκριμένη δεν επαρκεί για να χωρέσει κατηγορούμενους, δικηγόρους, θύματα, μάρτυρες κλπ.

 

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα και με τις επόμενες δικασίμους που ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου, η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης θα πραγματοποιείται στην ίδια μικρής χωρητικότητας αίθουσα, καθώς δεν βρέθηκε άλλη που να καλύπτει τις ανάγκες μια πολυπρόσωπης δίκης.

Ο «ψευτογιατρός», σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, εκμεταλλευόμενος την απελπισία ασθενών, τους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά και τους υπόσχονταν δήθεν ίαση από σοβαρές ασθένειες με «μαντζούνια» και άλλα δήθεν δικά του άγνωστα στην επιστημονική κοινότητα σκευάσματα.

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μετ' εμποδίων η δίκη του «ψευτογιατρού» - Διεκόπη για τις 23 Νοεμβρίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας