Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων διοργάνωσε με επιτυχία για 27ο συνεχόμενο έτος τον Γύρο Αττικής, το ράλι που παραδοσιακά ανοίγει την αγωνιστική χρονιά. Eνας γύρος με απ’ όλα, όπως τον χαρακτήρισαν αγωνιζόμενοι και διοργανωτές. Καμία σχέση με το γνωστό και παραδοσιακό έδεσμα. Επειδή απλά μέσα στις 4 ώρες της διοργάνωσης οι συμμετέχοντες συνάντησαν όλες τις καιρικές συνθήκες! Αλλά και επειδή πήγε σε όλη την Αττική.
Συνολικά 62 ετοιμοπόλεμα ιστορικά αυτοκίνητα και τα λίγο νεότερα youngtimer συγκεντρώθηκαν στη φιλόξενη Μαρίνα Ελευσίνας και στις 2 μετά το μεσημέρι αναχώρησαν για την απαιτητική ειδική «Ασπρόπυργος», μετά μέσω Θρακομακεδόνων πέρασαν από την κλασική ειδική «Δεκέλεια» και μέσω Αφιδνών για την τρίτη ειδική της ημέρας, τη «Δροσοπηγή».
Στις 15.15 άρχισαν να καταφτάνουν τα πρώτα πληρώματα στον σταθμό ελέγχου χρόνου «Πεντέλη» για μια σύντομη στάση. Από εκεί δόθηκε η εκκίνηση για την ειδική «Ντράφι» που δυσκόλεψε πολλούς αλλά έτσι πρέπει να είναι οι αγώνες, ακόμη και αυτοί όπου το πιο σημαντικό είναι η ακρίβεια στην ώρα. Από αυτό το σημείο τα πληρώματα της Touring Trophy κατευθύνθηκαν ελεύθερα για τερματισμό, ενώ η κατηγορία Regularity συνέχισε για τον πάντα απαιτητικό «Κουβαρά» και τον «Αγ. Κωνσταντίνο» που έγινε νύχτα.
Λίγο μετά τις 6 και μετά από 180 χιλιόμετρα, άρχισαν να τερματίζουν τα πρώτα αυτοκίνητα στην Ανάβυσσο, όπου έγινε και η απονομή των επάθλων, μετά από δύο σκέλη συνολικού μήκους 175 χιλιομέτρων και 6 ειδικές διαδρομές ακρίβειας δεκάτου του δευτερολέπτου.
Ο φετινός Γύρος Αττικής δικαίωσε το όνομά του και διέτρεξε σχεδόν όλον τον νομό, ξεκινώντας από νοτιοδυτικά, πηγαίνοντας βόρεια, μετά νοτιοανατολικά και τερματίζοντας στο νότιο άκρο της Αττικής. Οι καιρικές συνθήκες δυσκόλεψαν αρκετά αλλά δεν δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα. Ο αγώνας ξεκίνησε με συννεφιά, ήρθε το ψιλόβροχο, λίγο χιονόνερο, ακολούθησε λιακάδα και μετά τον τερματισμό έπεσε και μια καταιγίδα!
Το πλήρωμα Νίκος Αρβανίτης και Ιωάννα Χαραλαμπάκη με Lancia Fulvia 1,3S Coupe του 1972 (στη φωτογραφία) πήρε από νωρίς την πρωτοπορία και την κράτησε μέχρι τέλους. «Μάζεψαν» μόλις 4,7 βαθμούς ποινής. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι περσινοί πρωταθλητές Δημήτρης Τρίκαρδος και Χρήστος Χατζής με Porsche 944 του 1983 (10,9 β.π.) και οι Γιώργος Λάγγας και Ελένη Μαλτέζου με Alfa Romeo 75 του 1986 (14,7 β.π.). Στα Youngtimer νίκησαν χωρίς να αγχωθούν οι Akis Abastado και Κωστής Γιαννόπουλος με Toyota Celica Sti του 1992 (16,1 β.π.) και στην κατηγορία Touring Trophy μάλλον άνετα οι Ηλίας Λαλούσης και Κώστας Ραπατζίκος με Porsche 912 του 1966 (19,9 β.π.). Αυτή η τελευταία κατηγορία προσφέρεται για έναν πιο ήπιο αγώνα. Εδώ μπορούν να συμμετέχουν πληρώματα που δεν χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά όργανα συνδεδεμένα με το κοντέρ του αυτοκινήτου ή με άλλους αισθητήρες.
Παράλληλα η κατηγορία Touring Trophy έχει λιγότερα χιλιόμετρα διαδρομών και λιγότερες ειδικές διαδρομές.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας